islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3664
EURO
34,5464
ALTIN
2.377,99
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Finlandiya’dan Sonra İsveç’ten de NATO Üyeliği Kararı Geldi

Finlandiya’dan Sonra İsveç’ten de NATO Üyeliği Kararı Geldi
16 Mayıs 2022 10:25
A+
A-

Finlandiya hükümetinin NATO üyeliğine başvurmaya karar verdiklerini açıklamasının ardından bir haber de İsveç’ten geldi. İsveç’te iktidarda bulunan Sosyal Demokrat Parti, ülkenin NATO üyeliği yönünde karar aldı. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, bunun İsveç’in güvenliği için en iyi karar olduğunu belirtti.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının ardından, Finlandiya ve İsveç’ten NATO üyelikleri kararı geldi. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, “NATO ittifakına resmi başvurumuzu yapacağız” açıklamasında bulundu. İsveç’te ise iktidardaki Sosyal Demokrat Parti, ülkenin NATO üyeliğini destekleyeceklerini bildirdi.

Partiden yapılan açıklamada, “15 Mayıs’taki parti toplantısından çıkan karara göre, NATO üyeliğine başvuru yapılmasını destekliyoruz.” ifadesi kullanıldı. Açıklamada ayrıca, İsveç’te nükleer silahların veya kalıcı NATO askeri üslerinin yerleştirilmesine karşı olunduğu belirtildi.

“TARİHİ BİR KARAR”
İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, partisinin aldığı kararı “tarihi karar” olarak nitelendirdi.

Linde, “Bugün, İsveç Sosyal Demokrat Partisi, NATO savunma ittifakına üyelik başvurusuna ‘evet’ diyerek, tarihi bir karar aldı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgali bir bütün olarak İsveç ve Avrupa’nın güvenlik durumunu kötüleştirdi.” değerlendirmesinde bulundu.

Kararın yarın İsveç parlamentosunda tartışılmasının ardından İsveç ve Finlandiya’nın birlikte en geç çarşamba gününe kadar NATO’ya üyelik için başvuru yapacağı belirtildi.

(AA-İHA) 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.