islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3192
EURO
35,0609
ALTIN
2.309,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Fransa Cumhurbaşkanı Adayı Türkiye’deki Rusya-Ukrayna Zirvesini Örnek Verdi: Macron Beceriksiz

Fransa Cumhurbaşkanı Adayı Türkiye’deki Rusya-Ukrayna Zirvesini Örnek Verdi: Macron Beceriksiz
11 Mart 2022 09:54
A+
A-

Türkiye, dünyanın endişeyle takip ettiği Rusya Ukrayna savaşında devreye girerek her iki ülkenin dışişleri bakanlarını Antalya’da bir araya getirdi. Bu önemli zirve tüm dünya tarafından yakından takip edilirken Fransa’da ilginç bir sahne yaşandı. Fransa Cumhurbaşkanı adayı Jean-Luc Mélenchon, rakibi Emmanuel Macron’a Türkiye’deki zirve üzerinden yüklendi. Jean-Luc Mélenchon, Macron’u beceriksizlikle suçladı.

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşıyor. Diğer taraftan dünyada da gözler Rusya Ukrayna arasındaki savaşa çevrilmiş durumda. Savaş nedeniyle tüm dünya adeta diken üstünde. Türkiye ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan gerilimin tırmanmaya başladığı andan itibaren devreye girerek barış için önemli temaslarda bulundu.

ANTALYA’DA RUSYA-UKRAYNA-TÜRKİYE ZİRVESİ 
Son olarak Antalya’da Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının biraraya gelmesiyle müzakere çabaları sonuç verdi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Antalya’da kritik zirvede biraraya geldi. Büyük bir merakla takip edilen zirve ve sonrasındaki açıklamalar tüm dünyada yankılandı.

FRANSA CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE GÜNDEM: ANTALYA 
Öte yandan Türkiye’deki tarihi görüşme Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimi yarışının da gündemine girdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.