islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Fransa’da İslam Düşmanı Cumhurbaşkanı Adayından Skandal Hareket!

Fransa’da İslam Düşmanı Cumhurbaşkanı Adayından Skandal Hareket!
29 Kasım 2021 11:15
A+
A-

Fransa’da 2022 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olması düşünülen ırkçı sağcı gazeteci ve yazar Eric Zemmour, bir skandala imza attı. Daha önce bulunduğu İslam karşıtı vaatlerle büyük tepki çeken ırkçı isim, bu kez de kendisini protesto eden bir kadına el hareketi il karşılık verdi.

Fransa’da sürekli İslam düşmanlığına yönelik söylemlerle gündeme gelen ırkçı cumhurbaşkanı aday adayı Eric Zemmour, tekrardan bir skandala daha imza attı.

Kadın Eylamciye Tepki Çeken Haraket

Aşırı sağcıların sembolü olarak görülen Zemmour, cumartesi günü Marsilya şehrine bir ziyarette bulundu. Ülkede 2022 yılında yapılacak  olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması düşünülen  Zemmour, yaptığı ziyaret sırasında konvoyun önüne atlayan bir kadın tarafından protesto edildi.

Zemmour’un bulunduğu araca yaklaşarak seçim politikası ve ırkçı söylemleri yapması nedeniyle kendisine eleştirilerde bulunan eylemciye Zemmour, skandal bir el hareketiyle karşılık verdi.

 

Zemmour’un kadın  eylemciye yönelik yaptığı eylem, çevrede bulunan basın mensupları tarafından tepki çekti.

Irkçı ismin bu hareketi, Zemmour’un geçmişte yaptığı küstah olayları de yeniden gündeme getirdi.

Zemmour daha önce, Fransa’da Müslüman isimlerinin yasaklanmasını istemiş, Müslümanların çok çocuk yaparak Fransa’yı ele geçireceği iddialarıyla büyük yankı uyandırmıştı.

“Muhammet İsmini Yasaklayacağım” Demişti

Daha önce de “Fransa için iyi fikirlere sahip olduğumu düşündükleri için beni aday olmaya zorluyorlar” diyen ancak resmiyette aday olduğunu belirtmeyen Zemmour, İslam düşmanlığını belirten  seçim vaadini duyurmuştu.

Seçildiği zaman hangi politikaları yapacağı sorusuna Zemmour, “İlk adımlarımdan biri Fransızca olmayan Muhammed ismini yasaklamak olacak” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.