islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6910
EURO
34,9201
ALTIN
2.505,20
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Fransa’da Skandal İddia!

Fransa’da Skandal İddia!
25 Nisan 2022 09:43
A+
A-

Ayçiçeği yağı sorunu yaşayan Fransa’da medya stokların tükenmesinden Müslümanları sorumlu tuttu. Fransız kanalı BFM’ye göre Müslümanlar, sahur ve iftarda bolca ayçiçeği yağı kullandığı için yağ sıkıntısı baş gösterdi. Ünlü Fransız gazetesi Le Perisian da “Müslümanların yağ stoklayıp rafları boşalttığını” iddia etti.

Avrupa ülkeleri, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana, ayçiçeği yağı ve un başta olmak üzere bazı temel gıda maddelerinde ciddi krize tanık oldu. Bu krizden etkilenen ülkelerin başında ise Fransa geliyor. Ülkede market raflarında un ve sıvı yağ başta olmak üzere birçok ürünü bulmak neredeyse imkansız. Ürün azlığı nedeniyle de kısıtlı satış uygulamasına geçildi.

RAMAZAN VURGUSU
İslam düşmanlığında sınır tanımayan Fransa’da bunun sorumlusu olarak da Müslümanlar gösterildi. Fransız kanalı BFM, ülkede yaşanan ayçiçeği yağı sıkıntısının tek sebebinin Ramazan ayı olduğunu öne süren bir haber yayınladı. Skandal haberde “Analistler, Müslümanların Ramazan ayında sahur ve iftar hazırlarken büyük oranda ayçiçeği yağı kullandığını ve bunun da yağ sıkıntısına neden olduğunu belirtiyor” ifadelerine yer verildi. Ünlü Fransız gazetesi Le Perisian da “Müslümanların Ramazan sebebiyle ayçiçeği yağı stokladığını ve marketlerin raflarını boşalttığını” iddia etti.

TEPKİ YAĞDI 
Fransa’da yaşayan Müslümanlar bu haberlere tepki gösterdi. Sosyal medyada skandal iddialara çok sayıda eleştiri geldi. Aktivistler, “Bu saçmalıklardan bıktık. Çok yakında alkol kıtlığının da Müslümanlardan kaynaklandığını söylecekler”, “Tüm Avrupa’da Ukrayna’daki savaştan kaynaklı gıda krizi yaşanırken yine Müslümanları hedefe koydular” şeklinde tepkilerini dile getirdiler.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.