islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Fransız Anne ve Kızı Türk Komşularından Etkilenerek Müslüman Oldu

Fransız Anne ve Kızı Türk Komşularından Etkilenerek Müslüman Oldu
23 Aralık 2021 16:56
A+
A-

Fransız Anne ve Kızı Türk Komşularından Etkilenerek Müslüman Oldu

Aydın’ın Nazilli ilçesinde Fransız anne ve kızı Türk komşularından etkilenerek Müslüman oldu, olay neticesinde duygusal anlar yaşandı. Müslüman olan anne Sevgi adını alırken kızı ise Yağmur ismini aldı.
İlçe merkezinde bulunan Yeni Sinan Camiinde İmam Hatip Bilal Ekinci’nin gerçekleştirdiği ihtida töreni ile Müslüman olan ve Türk ismi alan anne Sandrine ve kızı Rebecca’ya Kur’an-ı Kerim ile İslam dinine ilişkin temel bilgilerin yer aldığı çeşitli kitaplar hediye edildi.

Nazillili Çorlu ailesine komşu olan Walther ailesini Türk ailesinin örnek yaşantısı çok etkiledi. Ailenin çocukları ise lisede okurken birbirleri ile tanıştı. Arkadaşlıkları ise bir sürenin ardından aşka dönüştü. Bu aşktan haberi olmayan anne Sandrine’nin kızına sıklıkla tavsiye ettiği “Kızım, evleneceğin kişi mutlaka bir Müslüman ve Türk olsun.” ifadeleriyle de etkilenen Rebecca, annesine Türk sevgilisi Alperen ile olan durumunu aktarınca zaten mevcut olan komşuluk bu defa evliliğe ilk adım olan nişan ile noktalandı. Ailelerin birbirleri ile yakın diyaloğu Türk-İslam yaşantısını daha da ayrıntılı şekilde ortaya koyunca Walther ailesi Çorlu ailesi ile beraber geldiği Nazilli gezisinde soluğu camide aldı.

DÜNÜRLERİNİ BAĞIRLARINA BASTILAR

Bir de cami imamından Müslümanlığı dinleyen Fransız anne ve kızı, Nazilli Yeni Sinan Camii İmam Hatibi Bilal Ekinci eşliğinde getirdiği Kelime-i şehadetle Müslüman oldu. Kendi istekleri ile Müslüman olan dünürlerini büyük bir sevinçle bağırlarına basan Çorlu ailesi de büyük mutluluk yaşadı. Töreni kaydeden basın mensupları ile beraber Cami imamı da aile ile birlikte duygusal anlar yaşadı.

“EĞER GERÇEK İSLAM YAŞANIRSA HER YERE HALKA HALKA YAYILABİLİR”

Yaklaşık 51 yıldır Fransa’da görevini yürüten baba Hamza Çorlu gelinlerinin bu en özel gününde duygulu anlar geçirdi. Çok mutlu olduklarını ifade eden Çorlu, “İslam dini göle atılan taş gibi, eğer gerçek İslam yaşanırsa, örnek olarak gösterilirse her yere halka halka yayılabilir. Oğlum Alperen Çorlu, Fransa doğumlu Rebecca (Yağmur) ile Fransa’da okulda tanıştı. Biz kültürümüzü ve dinimizi oğlumuza hep yaşattık. Kızımız ve annesi bizden gördükleriyle çok etkilendiğini söyledi. Annesi de zaten hep Müslümanlığı merak ettiğini söyledi. Allah nasip ederse bir-iki yıl sonra düğünlerini yapacağız. Ondan öncesinde memleketimiz Nazilli’ye geldik ve Müslümanlığa ilk adım olan kelime-i şahadeti camide hocamızla birlikte getirdik. Böyle bir şeye hem vesile olmaktan hem de şahit olmaktan çok mutluyuz. Fransa’da yaşıyorlar ve Türk vatandaşı da olmak istiyorlar. Anne Türkiye’ye aşık bir insan. Hatta kızına Türk’le evlenmesini söylemiş. İnşallah yaşantımızla bizler de örnek olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“MÜSLÜMAN OLDUĞUM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

20 yaşındaki Fransız gelin Rebecca, yeni adıyla Yağmur, duygularını, “Kendimi çok hafiflemiş hissediyorum. Sevgilim ve ailesinin yaşantılarından çok etkilendim. Müslüman olduğum için çok mutluyum. Şu an çok duyguluyum. İnşallah bir yıl sonra düğün yapacağız. Şimdi nişanlıyız. Müslüman olmadan önce beyaz elbise aldım. Çünkü ben bugün kendimizi yeniden doğmuş gibi hissediyorum” diyerek ifade etti.

“TÜRKLERE OLAN HAYRANLIĞIM DAHA DA ARTTI”

Sevgi adını alan Anne Sandrine, hayatı boyunca Müslümanlığa ve Türkiye’ye ayrı bir hayranlığının olduğunu belirterek, “Hayatım boyunca hep içimde bir şeyler eksikti. Bugün sanki o boşluk doldu. Çok huzurluyum. Kızıma her zaman evleneceğin insan mutlaka hem Türk hem de Müslüman olsun diyordum. Damadımın Müslüman olmasıyla Türklere olan hayranlığım daha da arttı. Türk gelenek ve görenekleri beni her zaman çok etkiledi. Bunu Fatma hanım ve Hamza beyden daha yakın gördük. Çok mutluyum, duyguluyum. Vesile olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“BİZİM İÇİN BUGÜN AYRI BİR BAYRAM OLDU”

Diyanet işlerinin kendilerine verdiği yetki ile Fransız anne ve kızının Müslümanlığa ilk adımı atmalarında yardımcı olan İmam Bilal Ekinci, zaman zaman duygusal anlar geçirerek yaptığı konuşmada, “Yeni Sinan Camimizde sizlerin de vesilesiyle bizim için bugün ayrı bir bayram oldu. Müslüman olan kardeşlerimize ömür boyu Cenab-ı Allah’tan huzur ve mutluluk diliyorum. Yeniden doğmuş gibi oldular. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Kur’an-ı Kerim mealiyle, diyanet yayınlarıyla onlara hediye ettik. Ama onlar en güzel hediyeyi bize verdiler, Müslüman oldular. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bizlere verdiği yetkiyle bizler onların Müslümanlığa ilk adımlarını Kelime-i Şahadetle yerine getirdik. Yeni isimlerini de ezanı şerifle kendilerine verdik. Allah kabul eylesin.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.