islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

“GALİBA NECİP FAZIL ŞAİR”

“GALİBA NECİP FAZIL ŞAİR”
16 Mart 2023 10:49
A+
A-

CHP seçimler yaklaşırken, muhafazakar seçmenden de oy almak niyetiyle kendince atılımlar yapıyor ama bunu da maalesef beceremiyor. Hatta yüzüne gözüne bulaştırıyor desek de yanlış bir cümle kurmuş olmayız.

Sayın Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz aylarda herkesle helalleşmeye çıkmıştı ama bunu da yarıda bırakmış tamama erdirememişti. Hal böyle olunca da insanlar arasında Sayın Kılıçdaroğlu’nun samimiyeti tartışma konusu olmuştu.

Muhafazakar kesime şirin gözükmek ve oy alabilmek için göz kırpmalara devam eden Kılıçdaroğlu, bir konuşmasında üstat Necip fazıl Kısakürek’in bir şiirini okuyacaktı ama muvaffak olamadı.

“Hani diyor ya, şair galiba şair Necip Fazıl……” Cümlenin devamı daha bir trajikomik oldu. Buraya yazmak isterdim ama pek bir şey anlamadığım için yazamıyorum. Ama anladığım, Sayın Kılıçdaroğlu, üstadın “Destan” şiirinden şu mısraları alıntı yapmak istedi:

Allah’ın on pulunu bekleye dursun on kul;

Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul.
Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa;

Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa!

Bendenizin kanaati ve acizane tavsiyesi, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, kendini fazla zorlamasın. Muhafazakâr kesimin diliyle konuşamıyor ve bu gidişle de konuşamayacak. Bu ayıp değil ve kendi adıma da böyle bir durumu kınamıyorum. Zira bu konuda Sayın Kılıçdaroğlu’nun alt yapısı olmayınca, ortaya böyle absürt görüntüler ve söylemler çıkıveriyor.

Anlaşılan o ki Sayın kemal Kılıçdaroğlu, konuşmalarını Şiir okuyarak süsleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a özenmiş… Ama maalesef her insan her şeyi yapamıyor, Sayın Kılıçdaroğlu!

O zaman bizler de Sayın Kılıçdaroğlu’na Mevlana’nın bir şiirini  hatırlatalım(!) ve yazımızı bitirelim.

Asalet, boyda değil soyda,

İncelik, belde değil dilde,

Doğruluk, sözde değil özde,

Güzellik yüzde değil, yürekte olur.

Ne diyelim birileri bunu hep yapıyor. Ama bu işlerde oy alacağım diyerek zorlamaya da gerek yok sanırım. Bir zamanların Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu da “İstiklal Marşı mısralarını” Çanakkale şiiri sanmış ve büyük bir pot kırmıştı.

ŞABAN DOĞAN

ANAHTAR KELİMELER:  CHP     Necip Fazıl Kısakürek    Kemal Kılıçdaroğlu    Recep Tayyip Erdoğan

CHP LA-YÜSEL Mİ?

 

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.