islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3961
EURO
34,7692
ALTIN
2.435,72
BIST
9.983,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Gazze Tünellerinin Kahramanları Kimlerdir Biliyor Musunuz?

Gazze Tünellerinin Kahramanları Kimlerdir Biliyor Musunuz?
21 Kasım 2023 16:30
A+
A-

(Gazze Sakinlerinden) Tünel kazan gönüllü erkeklerin yüzde 90’ının günde ortalama 8 saat ücretsiz çalıştığını biliyor musunuz?

Büyük bir kısmının iş botu (çizmesi) bile olmadığını ve ayaklarını rutubetli ve kasvetli hava şartlarından koruyan herhangi bir nesne ile yetinmek zorunda olduklarını biliyor musunuz?

(Gazze sakinlerinin) Tünel Kazma nöbetlerinin güneş doğuncaya kadar devam ettiğini, ondan sonra da bütün insanlar gibi normal işlerini sürdürmek zorunda kaldıklarını biliyor musunuz?

Çoğunun henüz genç yaşında, gül çağında olmalarına rağmen, iş başında iken, tünel kazma nöbetleri sebebi ile eklem sıkıntısı yaşadıklarını biliyor musunuz?

Birkaç gün önce siyonist işgalcilerin komutanlarından birinin şöyle söylediğini duydunuz mu:
Biz burada çay içiyoruz, eğleniyoruz ve her gece biz farkına varmadan yerin altını kazan 1000 direnişçi üstümüze doğru geliyor.

Bu direnişçi mücahid grubun, mezara girmeden önce böyle bir tecrübe yaşamaları sebebi ile, mezardan korkmadığını biliyor musunuz?

Aralarında altın madeni aramak için değil, milyonlarca servete sahip olanların bile, kaybedip çarçur edilen bir milletin gururunu aramak üzere, 30 metreden fazla yer altına inerek tünel kazan yiğitlerin olduğunu biliyor musunuz?

Bu yiğitlerin, bizler için, bir annenin yitiğine duyduğu özlem gibi, evini ve çocuğunu hasretle özlediğini biliyor musunuz?

Her kazma vuruşlarında, her birinin Allah’a hamd ettiğini, Rabbi’ni zikrettiğini, tekbir getirdiğini, her kazmanın kendilerini Mescid-i Aksa’ya yaklaştırdığını hissettiklerini biliyor musunuz?

Tercüme: Ahmet Ziya İbrahimoğlu