Gazze’de Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi

Gazze’de Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi.

Gazze’de, İsrail’in saldırıları ve boğucu kuşatma altında kalan Filistinlilerin sağlığını tehdit eden ciddi bir kriz yaşanıyor. Kentin güneyinde yerinden edilmiş insanların yaşadığı bölgelerde, altyapı sorunları nedeniyle çöp yığınları ve kanalizasyon suları birikiyor. Bu durum, temiz su sıkıntısıyla mücadele eden ve hastalıklara maruz kalan Filistinliler için büyük bir tehlike oluşturuyor. Bölgedeki yetkililer ve Filistinli vatandaşlar, uluslararası toplumdan ve İslam aleminin liderlerinden acil yardım talep ediyor.

Gazze’de Altyapı Sorunları: Sağlık Krizi Kapıda

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları ve boğucu kuşatması, bölgede yaşayan Filistinlilerin sağlığını tehdit eden ciddi bir krize dönüşüyor.

Çöp Yığınları ve Kanalizasyon Suları Tehlikesi

Gazze’nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş insanların çadırlarının bulunduğu alanlarda, kentteki altyapı ve kanalizasyon borularının hasar görmesi sebebiyle çöp yığınları ile kanalizasyon suları birikiyor. Bu durum, bölgede yaşayanların sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Yerinden edilen Filistinliler, etrafa yayılan çöp yığınları ve temiz su sıkıntısıyla mücadele ederken, bölgede hastalıkların artması endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Filistinlilerin Çığlığı: Dünya Ülkelerinden Yardım İstiyoruz

Bölgede yaşanan kirliliğin hastalıklara sebep olduğunu belirten Filistinli Safa Muammer el-Attar, çöp ve kanalizasyon sorununu çözmelerinde dünya ülkelerinden yardım istiyor. Yığılan çöplerden yayılan koku ve artan böcek ve sinek sayısı, bölgede yaşam koşullarını daha da zorlaştırıyor. Safa el-Attar, çocukların temizlik ve hijyen koşullarının olmaması nedeniyle sağlık riski altında olduğunu ifade ediyor.

Su Kirliliği ve Hastalıklar: Acil Çözüm Bekleniyor

Gazze’nin güneyinden Beyt Lahiya’dan göç eden Aziz el-Attar ise bölgedeki su kirliliğinin çocuklarının sağlığını ciddi şekilde etkilediğini ve salgın hastalıklara yol açtığını belirtiyor. Temiz suya erişimin olmaması ve çocukların kirli ortamlarda oynaması, bölgede sağlık krizini derinleştiriyor. Aziz el-Attar, uluslararası toplumdan ve İslam aleminin liderlerinden acil yardım talep ediyor, bölgedeki çöp yığınları ve su kirliliği sorununa çözüm bulunmasını istiyor.

Bu acil çağrılar, Gazze’deki altyapı sorunlarının ve sağlık krizinin boyutlarını gözler önüne seriyor. Filistinlilerin yaşadığı bu zorlu koşullarda, uluslararası toplumun ve bölge liderlerinin acil müdahalesi gerekiyor.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Recent Posts

  • Gündem

FUTBOL BOŞ İŞTİR VESSELAM!

GALATASARAY FENERBAHÇE MAÇI ÜZERİNDEN FUTBOL BOŞ İŞTİR VESSELAM!  Dün akşam Galatasaray Fenerbahçe derbisi oynandı.. Galatasaray…

15 dakika ago
  • VİDEOLAR

İSLAMİ SOHBET “Yolun Mazlumlarına Yardım Etmek”

MİRAT YOUTUBE MİRATHABER.COM

17 dakika ago
  • Makale

İslam Dünyasının Geleceği…

Yaşadığımız gerçekler, İslam Dünyası diye bir dünyanın varlığının olmadığını bize göstermektedir. Ama bir buçuk milyar…

45 dakika ago
  • Gündem

Gazze’de Eğitim İçin Umut Işığı

Gazze’de Eğitim İçin Umut Işığı: Sığınma Merkezinde Başlatılan Proje Gazze’de Eğitimin Sekteye Uğraması İsrail’in aylardır…

1 saat ago
  • Makale

EŞEK ARILARININ DELİP GEÇTİĞİ ADALET

“Kanunlar örümcek ağları gibidir. Zayıflar ağa yakalanır, güçlülerse ağı delip geçer” diyen Fransız yazar Balzac'ın cümlesine nazire…

1 saat ago
  • Gündem

BÖYLESİ BİR FUTBOLUN ÜLKEMİZE NE FAYDASI VAR?

Üç çeyrek asırlık gazete Hürriyet’te pek az olan istisnalar dışında dişe dokunur ve topluma yararlı…

18 saat ago