islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
ALTIN
2.440,09
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

GELECEĞİ BİLMENİN EN GÜZEL YOLU GELECEĞİ TASARLAMAKTIR

GELECEĞİ BİLMENİN EN GÜZEL YOLU GELECEĞİ TASARLAMAKTIR

Geleceği bilmenin en güzel yolu, geleceği tasarlamaktır.
Kainat bir ekim alanıdır.
Gaybı Allah’tan başkası bilemez fakat Rabbimiz buyuruyor ki:
‘’Bilsin ki insan için kendi çalışmasından başka bir şey yoktur. ‘’ Necm 39″

https://www.kuranikerimmeali.net/

Ne ekerseniz onu biçeceksiniz.
Kozmik hafıza kayıt yaparken Levh-i Mahfuzu server olarak kullanıyor. Kozmosta ekilen hiçbir tohum kaybolmuyor.
Şu halde geleceğe dair sonsuz ihtimallerin sonucunu oluşturacak projelerin içinde bir yazılımcı gibi rol oynayan varlığımızın farkında olmak ne güzel.
Yüzyıllardır Şeytan bu işin son derece farkında. Onun projelerinde rol almayan insan var mıdır ki fani dünyada? Şeytan, Adem as’a secde etmeye direnirken cennette, insan hakkındaki kötü zannını gerçekleştirmek için binlerce projeye imza attı.

Kendinin ve bildiğini zannettiği ademoğlunun geleceğini tasarlamak için çabalamaya başladı. İlk olarak Adem atamızın üzerinde yasak meyveyi yemesi için bir proje gerçekleştirdi. Bu projesi, çabası gayreti, reklamları ve vaat ettikleri hakkında oluşturduğu provokatif davranışlar sonuç buldu.
Ne yazık ki Adem babamız ve annemiz yanıldı, unuttu Şeytan’ın insanoğlunun aleyhine evirmek istediği geleceğin tasarımında oyuncu olarak yanlış davranışta var oldu.
Yasak meyvenin ne olduğu hususunda ihtilaf var iken, apaçık olan o dur ki insanın atasını utanca boğdu ve neslimiz bu yanlış davranışa mirasçı oldu.

Nihayet Adem as geleceğe dair tasarımlarında miras kalan kötü izi tevbe kelimeleri ile temizlemeye çaba sarf eder ve gelecek tasarımında Rahman’a kulluğa yakışır projeler inşa ederken, Şeytan geleceğe dair tövbeler nasıl olur da bozulur derdi ile projeler tasarladı durdu.
Yüzyıllardır insanlık mücadelesine dair nice Peygamber kıssaları, masallar ve meseller bu projelerin günümüze ulaşan sesi ve soluğu oldu.

O günden, bu güne peygamberlerin harika projeleri ve şeytanın yenilenen profesyonel desiselerinin sonuçlarını gösteren tarih tablosu karşısındaki iniş ve çıkışlara şahit oldukça hayretimizi ve şaşkınlığımızı koruyamıyoruz…
Geleceği bilmenin en güzel yolu, geleceği tasarlayan projeleri doğru okumak ve her parametrede sonuçlarını hayal ederek gerçekleşmeden önce farkına varmak, gerekli tedbirleri ve planları yürürlüğe geçirmektir.

Gelecek nedir ?
Kader nedir ?
Kaderin üzerinde iradenin fonksiyonel durumu nasıl izah edilebilir ? Bu sorular hayatın anlam arayışında hakkaniyetli cevapları ile bize işaret levhası gibi yol gösteriyor adeta.
Bu soruların cevabı insanoğlu, İblis ve ordusunun Adem as’dan bu yana kıyasıya mücadelesinde oldukça açık olarak gözlenebilir.

Gelecek dediğimiz olgu kısaca nasıl tanımlanabilir ?

Gelecek; kozmik alemde varoluş kaderimizi yazarken plan ve projesinde katılım göstereceğimiz, fizik kanunları için varlığında sonucu kaçınılmaz sayılan eylemsel verilerimizin son çıktılarına varış zamanıdır. Öyle ki var olacak her şeyin kalıcı şekilde kategorize edilmesi anlamına da gelir.
Zihnimiz, tüm düşüncelerimiz, seçimlerimiz ve eylemsel verilerimizin son çıktıları uzun bir neden-sonuç zincirinin kaçınılmaz birer sonucudur ve bizler bilinçli veya bilinçsiz seçimlerimizin kozmik evrende geleceği tasarlayan projeler olarak fizik kanunları varlığında çıktıları ile yüzleşeceğiz.

Zihnen, fikren, davranış ve duruş olarak ne ekersen onu biçeceksin. Nesiller boyu düşünce ve fikirlerin zihni ve davranışsal bakımdan kalıtım olarak insanlığa miras bırakılacak.

Kainat bir ekim alanıdır.

Aile; dünyaya gelmenin eşiği, insan olmanın beşiğidir, en elverişli ekim alanının verimli toprağıdır.
İnsan küçük bir dünyayı ve aile içindeki bireyler dünyaların bir araya gelerek oluşturduğu galaksileri, bu aileler birleşerek kainatı oluşturacaksa insan ekelim o vakit kainata. Ailenin kâinatı ve kozmik varlığı ne derece önemle etkilediğini iyi kavrayalım.

Efendimiz Hz.Muhammed as ‘’Ey Ali Allah’a yemin ederim ki, Cenab-ı Hakkın senin aracılığınla bir tek kişiyi hidayete kavuşturması -en kıymetli dünya malından- kırmızı develere sahip olmaktan daha iyidir. [Buhari, Müslim]

Kainata insan ekelim o vakit. İnsan olmanın beşiği ailelerimizi sımsıkı tutalım. Peygamber kıssaları, iyilerin masalları, kurtuluş şarkıları ile sallanan beşiklerde büyüsün evlatlarımız. Beşiği sallayan dünyayı sallar unutmayalım. Gaflete düşmeden her an yenilenen projelerimiz ile Şeytan’ın bacağını kıralım.
Kainat bir ekim alanıdır ve oraya her an tohum atıyor, avucumuzda ne varsa onun toprağına ekiyoruz.

Aile; dünyaya gelmenin eşiği, insan olmanın beşiği ise en elverişli ekim alanının verimli toprağıdır sıcak yuvalarımız. Şeytan’ı bahçıvan yapmayalım toprağımızda. Toprağı çapalayan, bakımını ellerimiz ile yapan zengin çiftçi ve erdemli bahçıvanlar olalım. Dünyanın eşiği, insan olmanın beşiği evlerimizde beşiği orta yerlere bırakmayan bir asayiş memuru, bakımını ıskalamayan hemşire, ilmin hakkını vererek istifade ettiren öğretmenleri olalım.

Yaptığımız çok şeyin sonucu önceden biz tarafından projelenip belirlenmiştir. Çok şey diyoruz çünkü kaderin üzerinde kader yazan ilahi iradenin sonsuz kudreti adına haddimizi biliyoruz.
Projesi olmayanlar başka projelerin hiç de masum olmayan hallerinde kurban edilebilir, bilinci ile edilgen değil etken rol oynayalım.

Yazacak, okuyacak, paylaşacak çok şeyimiz var. Bunun için her şeyden önce sevgiye ihtiyaç var.
Birbirimizi sevmeden cennete giremez, işimize motive olamaz, sevdayı, vefayı, heyecanı aşkı ve muhabbetullahı var edemeyiz. Şeytan yalandan sevgiler vaat ederken nasıl da yumuşak sözler ve nazik haller sergiler. Adım adım insan evladına bu haller ile zehri zerk eder. Geleceğe dair projesi dünya gözüyle, insana göre daha başarılı bir şekilde işler. Fani dünyanın kurallarını iyi anlayalım. Rıfktan (yumuşak huyluluk ve nezaketten) mahrum kalan hayırdan da mahrum kalmıştır diyen rahmet elçisine bağlı kalan davranışlar ile projelerimizi süsleyelim.

Kalplerimiz ihtiyacımız olan sevgiyi üretiyor ve hiç durmadan bu konuda adeta bizlere sevgi ırmakları akıtıyor. Ortada hiçbir şey yokken bir anda sevgi ve muhabbet yoktan türetilebiliyor. Sevgiyi kana kana içmek ve şifası ile Vedüd olan Allah’ta sevginin pozitif enerjisini aramak, tevhidi yörüngede say edebilmek ne güzel. Tıpkı birbirlerine duyduğu sevgiden hiçbir şey eksiltmeden yeni doğan bebeklerini sevebilen anne babalar gibi masum sevgiler var etmek ne güzel. Sevgi sınırlandırılabilecek bir duygu değildir. Bilakis insanın sevgisi gerçekten de evreni doldurmak için içimizden dışarı doğru yayılıp akıyor.

O vakit geleceğe dönük bütün projeler de akıllı olan her kişi sevgiyi esas almalı. Dalga dalga yayılacak sevgi haleleri Habibullah olan Rahmet Peygamberi efendimizi anımsatmalı. İnsan tevhit yörüngesinde, nebevi akış ile akmalı çağlara ve ulaşmalı kainata.

Kalpleri halden hale çeviren Rabbimiz kalplerimizi razı olduğu dini üzere sabit tutsun. Sevginin yapıcı dalgası ile kurtuluş rüzgarları essin gök kubbemizde ve unutmasın insan:

“Ey Ademoğlu! Sen günlerden ibaretsin.
Geçip giden her bir gün, sen de biraz eksilirsin.” (Hasan el-Basri)

Selam ve dua ile kalın.

Hatice Şebnem Diktürk

ETİKETLER: ÜSTMANŞET
Yorumlar
  1. Ayşe ATAŞER dedi ki:

    Selamaleykum insan kesb eder. Allahcc halk eder. Ïçimizden geçirdiğimiz düşüncelerden dahi sorumluyuz. Muhabbetten Muhammed SAV hasıl oldu.Her şeyin başı sevgi. Bir uyanık tüm uyuyanları uyandırabilir. Sevgi dolu titreşimler yaymak dileğiyle.

    1. Hatice Şebnem Diktürk dedi ki:

      Aleyküm selam. Dünya ve ahiret için sevgi ve güzellikler biriktirerek iki cihan hayrına ulaşmak ne güzel .
      Rabbimiz muvaffakiyetler versin dilerim.

  2. MELİKE dedi ki:

    EVET COK GUZEL YAZİYA DEGİNMİSSİNİZ HOCAM ALLAH. RAZİ OLSUN SİZDEN İNSALLAH HOCAM GECEN BİR KAMPPA GİTMİSTİK VE ORADA BİRBİRİMİZE. OLAN. BAGLİLİK. SEVGİ SAYGİMİZ COK SUKURKİ. SEYTANA FİRSAT. VERDİRTMEDİK VE GUNUMUZU COK GUZEL GECİRDİK. EDİLEN SOHBETLERDEN VE BİR HOCAMİZİN. ANLATTİGİ MASALLİ NASİHATLERDEN COK İBRET VE ÖRNEK ALARAK GELDİK UC GECE VE SADECE İKİ GUNLUKTU AMMA BU PROJEYİ UYGULAYAN VE BİZLERE SUNAN BİZLERİ BİR NEPZE BİLE OLSA. HUZUR BULDURTTURAN. HOCAM SEBNEM DİKTURK VE DİGER. HOCA ARKADASLARİMİN. VE DEGERLER ATOLYESİ GENCLİK MERKEZİ. BASKANİMİZA VE EMEGİ GECEN HERKESE COK TESEKKUR EDERİM ALLAH RAZİ OLSUN HEPİNİZDEN BİZLERE BİR HUZUR TATTİRDİNİZ. RABBİM İNSAALLAH EKSİKSİZ BİR SEKİLDE SEVGİYLE EL ELE HEP BERABER SEYTANA FİRSAT VERDİRTMEDEN PROJELERE DEVAM ETMENİZİ HOCAM VE İNSAALLAH. MESCİDİ AKSAYA MEKKE MEDİNEYE DE HEP BERABER ORAYA GİTMEKTE MASİP OLSUN VE HOCAM SİZLER. COK İYİ İNSANSİNİZ VE RABBİM SİZLERİ İYİ İNSANLARLA KARSİLASTİRİYOR COK SUKUR HOCAM BASARİLARİNİZİN TEMENNİSİYLE VE PROJELERİNİZİN. DEVAMINI VE BİZLEREDE. VESİLE OLMANİZ VESİLESİYLE OMRUNUZ SAGLİKLA UZUN OLSUN YOLUNUZ SUREKLİ AÇIK OLSUN. SİZİN BİZLERE OLAN SEVGİNİZ HOCAM BACİLARİMLA. HEPBERABER BİZLERİ BİRBİRİMİZE. KENETLEDİ RABBİM SENDEN RAZİ OLSUN İNSAALLAH

    1. Hatice Şebnem Diktürk dedi ki:

      Teşekkür ederim kardeşim. Mutluluğun erdem ve faziletle buluştuğu insana yakışır hayatlar yaşamak ne güzel .
      Rabbimiz rızkımızı bol eylesin

    2. Hatice Şebnem Diktürk dedi ki:

      Rabbimizin dünya ve ahiret mutluluğuna ulaştıracak adet ve kanunlarını hakkı ile yerine getirmek en büyük temennimiz.İki cihan saadetini diler ve ona aday olur yüreklerimiz.Hak Teâlâ ne verir ise ondan da razı olsun kalplerimiz. Rabbimiz taşıyamayacağımızı yüklemesin.Amin

  3. Hiç dedi ki:

    Çok sevgili ve kıymetli kardeşim, yine bir farkındalık uyandıran bu harika yazı için Allah sizden razı olsun. Rabbimizin adeti sebepler üzerine ise, bizim söz ve fiillerimiz sebep ise gerisi işte bu yazınızda apaçık ortada. Allah size selamet versin ve selâmet üzeri uzun ve bereketli bir ömür bahşetsin inşaAllah

    1. Hatice Şebnem Diktürk dedi ki:

      Rabbimizin dünya ve ahiret mutluluğuna ulaştıracak adet ve kanunlarını hakkı ile yerine getirmek en büyük temennimiz.İki cihan saadetini diler ve ona aday olur yüreklerimiz.Hak Teâlâ ne verir ise ondan da razı olsun kalplerimiz. Rabbimiz taşıyamayacağımızı yüklemesin.Amin

  4. Emine karakuş dedi ki:

    Allah razı olsun Şebnem hocam. Günlük işlerimizi planlayıp programlıyorken bizi sonsuz saadete kavuşturacak hal ve hareketlerimizi programlamayı ihmal lüksümüz olamaz. Ancak bunu ne kadar yapıyoruzu sorgulatan yazınız bana tüm kardeşlerime ilham olacak duasıyla size müteşekkirim. Rabbim vefa ve farkındalığımızı artırsın. Rızasına nail eylesin. Ailemizle bizi muhabbetli ve hayırlı eylesin. Razı olacağı bir ömrühayatımızda istikameti cenneti ala eylesin cümlemizle .selam ve dua ile kalın

    1. Hatice Şebnem Diktürk dedi ki:

      Amin kardeşim .Vasat Ümmet olmak ve o hal üzere istikamet tutmak ne güzel. Rabbim cümlemize muvaffakiyetler versin dilerim.

  5. Hazal dedi ki:

    Yüreğinize sağlık Şebnem Hanım.Rabbim geleceği tasarlarken bizleri kendi yolundan dostdoğru yoldan ayırmasın inşallah.her hafta olduğu gibi bu hafta da farklı bir pencere açtınız benim için Allah sizden razı olsun.