islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

GELİN ŞU; ÜNİVERSİTE SINAVINI KALDIRALIM

GELİN ŞU; ÜNİVERSİTE SINAVINI KALDIRALIM
22 Haziran 2023 10:58
A+
A-

Türkiye gündeminde yeni bir tartışmanın fitilini MHP lideri Devlet Bahçeli başlattı. Grup toplantısında konuşan Bahçeli, “Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir” diyerek, bu konuda ki tartışmayı başlatmış oldu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ise Üniversiteye giriş sınavının kaldırılması noktasında bir çalışmanın şu anda gündemde olmadığını, ancak Cumhurbaşkanının bir talimatı olduğu taktirde konu hakkında alternatif çalışmalar yapılabileceğini söyledi.

HABER YORUM

Eğitim sistemimizde ki aksaklıkları zaman zaman dile getiriyor, özellikle de Jakoben Laik eğitim programının bu milletin genleriyle uyuşmadığını her daim yazmaya ve söylemeye çalışıyoruz.

Eğitim sistemimizi fulbrighta   uyarladığımız için de başımız bitten, ağzımız haramdan kurtulamıyor. Çünkü bu eğitim sistemi manevi değerlerimizden uzak bir eğitim sistemidir ve biz bu sistemle “Kuşu yüzmeye, balığı uçmaya” zorluyoruz.

Üniversite sınavlarının birden kaldırılması diye bir şeyin söz konusu olamayacağını biliyoruz. Ancak böyle bir şeyin dillendirilmesinin bile büyük bir adım olduğu kanaatini de taşıyoruz.

Eğitim sistemimizin çarpıklığı sebebiyle, mutsuz bir gençlikle karşı karşıya olduğumuz tespitiyle başlayalım isterseniz.

Özellikle ilkokul 4. Sınıftan itibaren, çocuklarımızın sayısal mı yoksa sosyal zekaya mı sahip olduklarını tespit eden testler yaparak, evlatlarımızı yeteneklerine göre eğitmek yerine, tek tip eğitim vermeyi maharet sayıyoruz. Ve böylece de çocuklarımızı sınavdan sınava koşan yarış atına çeviriyoruz.

Yani işin özü ve özeti şudur ki, “Balığı uçmaya, kuşu yüzmeye” mecbur ediyor, sonrasında ise mutsuz bir gençlik ile baş başa kalıyoruz.

PEYGAMBERİ METOT

Aslında insanların yetenek ve kabiliyetine göre istihdam edilmesi peygamberi bir metottur. Peygamberimiz (sav) Enes b. Malik (r.a)’ı ilmi sahada istihdam ederken, Uhud Savaşından sonra Müslüman olan ve askeri bir deha olan Halit b. Velid’i askeri alanda komutan olarak istihdam etmiştir.

YEPYENİ BİR EĞİTİM SİSTEMİ

21 yıldır iktidarda olan Sayın Cumhurbaşkanımızdan, artık eğitim sistemimizin de yerli ve milli olması yönünde atılımlar yapılmasını istiyor ve bekliyoruz.

 

MİRATHABER.COM

ÜNİVERSİTE SINAVI         FULBRİGHT