Dünya

Göçmen Ölümleri 3,800’E Ulaştı

Uluslararası Göç Örgütü geçen yıl ODKA bölgesinde hem karada hem denizde 3.789 ölüm kaydetmiştir. Bu oran 2021’e göre yüzde 11’lik bir artış demektir.

Geçen yıl, bildirilen yaklaşık 3.800 ölümle Orta Doğu ve Kuzey Afrika (OKDA) bölgesinde seyahat rotalarını kullanan göçmenler için en ölümcül yıllardan biri olmuştur.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 2022’de Sahra Çölü ve Akdeniz’deki geçişler de dâhil olmak üzere OKDA bölgesindeki deniz ve kara yollarında 3.789 ölüm kaydetmiştir.

IOM Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölge direktörü Othman Belbeisi yaptığı bir açıklamada, “ODKA bölgesindeki ve Ortadoğu’da göç yollarındaki bu endişe verici ölüm sayısı, göçmenlerin güvenliğini ve korunmasını artırmak için acil müdahale ve ortak çaba gerektiriyor.” demiştir.

“IOM, bu insani krizi ele almak ve daha fazla can kaybını önlemek amacıyla uluslararası ve bölgesel işbirliğinin yanı sıra kaynakları da artırmaya çağırı yapmaktadır.”

Rapor, yetersiz resmi veriler ve sivil toplum ve uluslararası kuruluşların göç yollarına sınırlı erişimleri nedeniyle ölü sayısının muhtemelen çok daha yüksek olduğunu söylemektedir.

Global Data Institute direktörü Koko Warner Salı günü yaptığı açıklamada, “Verilerimiz, bu yollarda ölen insanların yüzde 92’sinin kimliğinin belirlenemediğini gösteriyor” demiştir.

“Tehlikeli göç yollarındaki trajik can kaybı, veri ve analizin önemini vurgulamaktadır.”

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Avrupa’ya giden deniz yollarında, özellikle Lübnan’dan Yunanistan ve İtalya’ya yapılan göçlerin ölümle sonuçlanmasında bir artış olduğunu tespit etmiştir.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), geçtiğimiz yıl bölgedeki kara yollarında en yüksek ölüm oranının savaşın da etkisiyle Yemen’de kaydedildiğini belirtmiştir.

IOM, Yemen ile Suudi Arabistan arasındaki bir güzergâhta, çoğunluğu Etiyopyalı olan en az 795 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etmiştir. Bu ölümlerin çoğu Yemen’in kuzeyindeki Saada eyaletinde gerçekleşmiştir. Libya’da 117 ölüm kaydedilirken, komşusu Cezayir’de 54 ölüm meydana gelmiştir.

 

Kaynak: https://www.aljazeera.com/news/2023/6/13/migrant-death-toll-nearly-3800-for-middle-east-north-africa-un

 

 

 

Recent Posts

  • Makale

KÜLT ÖRGÜTLENMELER (KARANLIKLAR CEMAATİ)

Dünya üzerinde Sabetaycı nüfusun en yoğun yerleştiği kentler Selanik ve İzmir’dir.350 yıldır yönetim kadrolarının vazgeçilmez…

9 saat ago
  • Gündem

İSLAM’A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI

İSLAM'A GÖRE EKONOMİK SİSTEM VE KURALLARI Ali Rıza Demircan Hocamızın bu sözlerini daha iyi anlayabilmek…

10 saat ago
  • Makale

MÜSLÜMANLAR İÇİN HER GÜN ANNELER GÜNÜ OLMALIDIR

    Yaratandan ötürü bütün canlılara merhameti ve tüm in­sanlara sevgiyi öğütleyen dinimiz, husûsiyle anne…

10 saat ago
  • Makale

“NECİP FAZIL’SIZ EDEBİYAT OLUR MU?”

Kadim dostum Muzaffer Doğan Beyle sohbet ederken, başlık yaptığım bu cümleyi kullanmıştı: “Necip Fazıl’sız edebiyat…

11 saat ago
  • Gündem

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..

ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.. Ayağının altını öpmemiz gereken annelerimizin ve anne adaylarımızın anneler gününü kutluyor…

11 saat ago
  • VİDEOLAR

ANNELER GÜNÜ ŞİİRİ

https://youtu.be/6yhiDDwqaxc

11 saat ago