islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C

Göçmen Ölümleri 3,800’E Ulaştı

Göçmen Ölümleri 3,800’E Ulaştı
28 Haziran 2023 09:00
A+
A-

Uluslararası Göç Örgütü geçen yıl ODKA bölgesinde hem karada hem denizde 3.789 ölüm kaydetmiştir. Bu oran 2021’e göre yüzde 11’lik bir artış demektir.

Geçen yıl, bildirilen yaklaşık 3.800 ölümle Orta Doğu ve Kuzey Afrika (OKDA) bölgesinde seyahat rotalarını kullanan göçmenler için en ölümcül yıllardan biri olmuştur.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 2022’de Sahra Çölü ve Akdeniz’deki geçişler de dâhil olmak üzere OKDA bölgesindeki deniz ve kara yollarında 3.789 ölüm kaydetmiştir.

IOM Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölge direktörü Othman Belbeisi yaptığı bir açıklamada, “ODKA bölgesindeki ve Ortadoğu’da göç yollarındaki bu endişe verici ölüm sayısı, göçmenlerin güvenliğini ve korunmasını artırmak için acil müdahale ve ortak çaba gerektiriyor.” demiştir.

“IOM, bu insani krizi ele almak ve daha fazla can kaybını önlemek amacıyla uluslararası ve bölgesel işbirliğinin yanı sıra kaynakları da artırmaya çağırı yapmaktadır.”

Rapor, yetersiz resmi veriler ve sivil toplum ve uluslararası kuruluşların göç yollarına sınırlı erişimleri nedeniyle ölü sayısının muhtemelen çok daha yüksek olduğunu söylemektedir.

Global Data Institute direktörü Koko Warner Salı günü yaptığı açıklamada, “Verilerimiz, bu yollarda ölen insanların yüzde 92’sinin kimliğinin belirlenemediğini gösteriyor” demiştir.

“Tehlikeli göç yollarındaki trajik can kaybı, veri ve analizin önemini vurgulamaktadır.”

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Avrupa’ya giden deniz yollarında, özellikle Lübnan’dan Yunanistan ve İtalya’ya yapılan göçlerin ölümle sonuçlanmasında bir artış olduğunu tespit etmiştir.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), geçtiğimiz yıl bölgedeki kara yollarında en yüksek ölüm oranının savaşın da etkisiyle Yemen’de kaydedildiğini belirtmiştir.

IOM, Yemen ile Suudi Arabistan arasındaki bir güzergâhta, çoğunluğu Etiyopyalı olan en az 795 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etmiştir. Bu ölümlerin çoğu Yemen’in kuzeyindeki Saada eyaletinde gerçekleşmiştir. Libya’da 117 ölüm kaydedilirken, komşusu Cezayir’de 54 ölüm meydana gelmiştir.

 

Kaynak: https://www.aljazeera.com/news/2023/6/13/migrant-death-toll-nearly-3800-for-middle-east-north-africa-un

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.