islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5633
EURO
34,9936
ALTIN
2.449,25
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Grip, Covid 19’dan daha Öldürücü

Grip, Covid 19’dan daha Öldürücü

Koronavirüs salgını dünya çapında etkilerini sürdürürken, Avrupa ve Asya’dan sarsıcı bir haber geldi. Koronadan 25 kat daha ölümcül etkiye sahip olan kuş gribi virüsü, yeniden ortaya çıktı. İngiltere, Fransa, Hollanda, Japonya ve Güney Kore’de benzer vakalar görülürken Çin, şu an bildirilen 21 vaka insan bulaşı ile bu durumdan en çok etkilenen ülkelerin arasında birinci sırada.
İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkarak dünyaya yayılan koronavirüs salgınının etkileri halen sürüyor. Virüse karşı koyma amacıyla etkili aşılar üretilse de çıkan varyantlar ve aşı karşıtları nedeniyle salgın bitmiyor.
Vakalar Çok
Milyonlarca insan koronavirüs salgınının ne zamanı sonlanacağını merak ederken, Avrupa ve Asya’dan sarsıcı bir haber geldi. Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü’ne (OIE) Avrupa ve Asya’dan çok sayıda şiddetli kuş gribi salgını rapor edildi. Uzmanlar bu durumun, virüsün yeniden hızla yayıldığına işaret ettiğini düşünüyor.
Koronavirüse Göre Daha Ölümcül
Yüzde 50’nin üzerinde ölüm oranıyla, koronavirüse göre 25 kat daha ölümcül olan hastalık bu sebeple bir kere daha gündeme geldi.
İlk Sırada Çin Var
İngiltere, Fransa ve Hollanda’da da benzer vakalar yaşanırken Çin, halihazırda 21 vaka insan bulaşı sayısı ile bu durumdan en çok etkilenen ülke oldu. Güney Kore ve Japonya’da da vakaların görüldüğü bilgisi var. Kuş gribi vakalarının olduğu ülkelerde çiftlikler ve hayvan tesislerine yönelik yeni önlemlerin alınması bekleniyor.
Nasıl Bulaşıyor?
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri bir kişinin virüs taşıyan kuşa dokunarak virüsü kapabileceğini ifade ediyor. Enfekte bir kuş kanatlarını çırptığı, kaşındığı veya kafalarını salladığı esnada genellikle enfekte damlacıkları veya tozu havaya yayılıyor. Bu durumda virüs parçacıkları bir kişinin gözlerine, burnuna veya ağzına girerse enfekte olmalarına neden oluyor.

ETİKETLER: Koronavirüs
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.