islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5385
EURO
34,8782
ALTIN
2.431,80
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

GSS Borcu Olanlara Af Geliyor!

GSS Borcu Olanlara Af Geliyor!
23 Haziran 2022 10:12
A+
A-

Genel Sağlık Sigortası Prim Borçları’nın (GSS) bir kısmı, Meclis’e gönderilen sağlık torba kanun teklifi ile silinecek. Kalan borçlar için ise ödeme kolaylığı sağlanacak. Kanun tasarısının yasalaşması halinde borcun yarısını peşin veya taksitle ödenmesi halinde kalan borçlar silinecek. Toplam borcu 10 bin liranın altında olanların ise borcunun tamamı silinecek.

Meclis Genel Kurulu’nda sağlık çalışanlarının özlük haklarında önemli düzenlemeler içeren 14 maddelik kanun teklifi görüşülüyor.

NTV’nin haberine göre teklifin 6 maddesi kabul edilirken geri kalan maddelerin görüşülmesinin de bugün bitirilmesi bekleniyor. Kanun teklifine göre, sağlık borçlarının bir kısmı silinecek.

GSS AFFINDAN KİMLERİ YARARLANACAK?
Borçlarından dolayı sağlık sigortasından yararlanamayan kişilerin 31 Aralık’a kadarki borçlarına ödeme kolaylığı sağlanacak.

Bağ-Kur’luların faydalanamayacağı bu yeni düzenlemeden Sağlık Bakanlığına bağlık sağlık tesislerinde herhangi bir sebeple sağlık sigortasından yararlanamayan ve sağlık hizmeti alan kişiler yararlanacak.

Kanun teklifinin yasalaştığı tarihten itibaren bir yıllık süre içerisinde GSS borcu olan kişiler borcunun yüzde 50’sini taksitle ya da peşin öderse borçlunun geriye kalan borcu silinecek.

10 BİN TL ALTINDAKİ BORÇLAR SİLİNECEK
GSS borcu 10 bin liranın altında olan borçluların borcu ise kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte tamamen silinecek. Borcunun yüzde 50’si 10 bin liranın altında olan kişilerin durumunda ise borçlarının 10 bin lirası silinip borcun geri kalan kısmı ise tahsil edilecek. Sağlık Bakanlığından edinilen verilere göre, 87 bin 103 kişinin 10 bin lira altında borcu bulunuyor. 198 milyon 708 bin TL’lik alacağın 123 milyon 578 bin TL’lik kısmı düzenleme ile affedilmiş olacak.

Borcunun peşin ödeyen borçlular hakkında açılan davalar düşecek, borcunu taksitli bir şekilde ödemek isteyenler hakkında açılan davalar ise ödemeler tamamlandığında düşecek.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.