
İstanbul‘da hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler, düzenlenecek icazet törenine davet amacıyla otobüsle şehir turu gerçekleştirdi. Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve ilahiler eşliğinde düzenlenen konvoy, vatandaşlardan büyük ilgi gördü.
Bahçelievler‘de faaliyet gösteren İmam-ı Müslim Camii Hacı Süleyman Kamadan Kur’an Kursu tarafından organize edilen etkinlik kapsamında hafız öğrenciler, özel olarak hazırlanan otobüsle mahalleleri dolaştı. Yaklaşan icazet törenine davet amacıyla gerçekleştirilen şehir turu boyunca Kur’an-ı Kerim tilavetleri ve ilahiler okundu.
İstanbul’un farklı noktalarında gerçekleştirilen konvoy, çevrede bulunan vatandaşların dikkatini çekti. Sokaklarda ilerleyen otobüsü gören vatandaşlar hafızları selamlayarak desteklerini ifade etti. Bazı vatandaşlar ise cep telefonlarıyla bu anlamlı anları kayıt altına aldı.
Yıllar süren eğitimlerini tamamlayarak hafızlık icazeti almaya hazırlanan öğrencilerin heyecanı, düzenlenen etkinlikle İstanbul sokaklarına taşındı. Konvoy güzergâhı boyunca oluşan samimi ve duygusal görüntüler, hafızlık sevincinin toplumun farklı kesimleriyle paylaşılmasına vesile oldu.
Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan hafızlar, yaklaşan icazet töreninin coşkusunu şimdiden yaşamaya başladı. Düzenlenen etkinlik, Kur’an hafızlarının emeklerinin taçlanacağı icazet merasimi öncesinde anlamlı bir farkındalık çalışması olarak değerlendirildi.
HABER YORUM