Hafter: Ateşkesi Bozan Biz Değil Ulusal Mutabakat Hükümeti

Mirat Haber Ajansı

Libya’nın savaşan taraflarının ikisi de, birbirini başkent Trablusgarp çevresinde savaşın devam etmesi nedeniyle Türkiye ve Rusya tarafından önerilen ateşkesi ihlal etmekle suçladılar.

Türk ve Rus cumhurbaşkanları ateşkesin Pazar günü başlaması çağrısında bulunmuşlardı. Halife Hafter liderliğindeki doğuda merkezli kendine Libya Ulusal Ordusu adı veren isyancı güçlerin başkente saldırıları dokuz ayı geçti.

Hem Hafter hem de BM tarafından tanınan Trablus’taki meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti, şartlı olarak ateşkesi kabul ettiklerini söylemişlerdi. Ancak Hafter güçleri, yaptıkları açıklamada, ateşkesin Pazar günü saat 01: 00’de başlaması planlandıktan “dakikalar” sonra Selahaddin ve Vadi Rabia bölgelerinden ateş açıldığını gözlemlediklerini iddia ettiler.

Libya’nın askeri koalisyonlarının parçalı doğası nedeniyle, kalıcı bir ateşkesin zor olacağı iddia ediliyor. Bunun yanısıra Hafter’in kendisini detsekleyen dış güçlerin isteği üzerine kardeş kavgasını devam ettireceği gözlemleniyor.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği, Berlin’de barış sürecini sürdürmeyi amaçlayan yeni bir zirve için girişimde bulunuyorlar. Ancak uzmanlar böyle bir zirvenin Hafter’i meşrulaştırmak ve BM tarafından tanınan yasal hükümetle eşit seviyeye getirmek haricinde bir sonuç vermeyeceğini iddia ediyorlar.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da Filistin Destekçisi Yasemin Acar’ın Dramı

Almanya'da Filistin Destekçisi Yasemin Acar'ın Dramı: Polisin Şiddeti ve Haksızlık Almanya'nın başkenti Berlin'de, Filistin'e destek…

11 saat ago
  • Gündem

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler Gazze Protestolarında Birleşen Kalpler ABD'deki üniversitelerde, Gazze'deki zulme…

12 saat ago
  • Gündem

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti İnsanlık İçin Birleşen Sesler Washington, ABD - George Washington…

13 saat ago
  • Gündem

İsrailli Bakandan Erdoğan’a Hadsiz Paylaşım

İsrailli Bakandan Erdoğan'a hadsiz paylaşım İsrailli Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Karşı Skandal İfadeler Kullandı: Türkiye'den Sert…

14 saat ago
  • Gündem

Lokanta ve Kafeler İçin Yeni KDV Düzenlemesi Resmen Yürürlükte

Lokanta ve kafelere yönelik KDV düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yürürlüğe girdi. Bu karar sektördeki…

15 saat ago
  • Makale

“BİR SOYKIRIM GÖRDÜM”

Operatör Doktor Taner Kamacı'nın Gazze şahitliği: ‘’Bir soykırım gördüm.'' Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adana Gençlik…

15 saat ago