islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3782
EURO
34,7437
ALTIN
2.429,32
BIST
10.012,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C

HALİD MEŞAL: MOSSAD’IN BİLGİLERİ ELİMİZDE

HALİD MEŞAL: MOSSAD’IN BİLGİLERİ ELİMİZDE
15 Aralık 2023 10:49
A+
A-

Mossad’a ait bilgiler elimizde

Hamas‘ın liderlerinden Halid Meşal, İstanbul’da gerçekleşen buluşmada önemli açıklamalarda bulundu. Meşal, 7 Ekim’deki Aksa Tufanı saldırısında, Mossad’a ait bilgilerin ele geçirildiğini belirtti. Böylelikle bu tarih, İsrail’e karşı kritik bir direnişin simgesi haline geldi.

Meşal, saldırının ardındaki stratejiyi açıklarken, “7 Ekim tarihi onlar açısından çok önemli bir kayıp oldu. Kassam Tugayları, bu saldırılarda MOSSAD‘a ait çok önemli bilgileri ele geçirdi ve İsrail’in Gazze Tümeni tamamen yok edildi. Önemli olan savaşmaktır. Savunma sistemimiz yok, evet, ancak gençlerimiz çalışıyorlar. Sonuç olarak abluka altında kendi silahlarını yapmak büyük bir başarı” dedi.

Belki de Aksa’nın yıkılışını izleyecektik

İsrail’in baskınlarını değerlendiren Meşal, “7 Ekim baskını İsrail’in topraklarımızdan çekilmesi için yapıldı. Eğer bu hareketi yapmasaydık, belki de Aksa’nın yıkılışını izleyecektik” ifadelerini kullandı. Ayrıca, ABD’nin Hamas’ı ortadan kaldırmak istediğini ve İsrail’e silah desteği sağladığını vurguladı. “ABD’nin verdiği silahlarla çocuk, kadın, yaşlı ve hasta siviller öldürülüyor. Ancak şunu gördüler, sivil ölümleri dünyada çok fazla dile getiriliyor ve durum ABD’yi tedirgin ediyor” şeklinde konuştu.

Meşal, İki devletli çözüme inanmadıklarını belirterek, “Aslında İsrail’i mevcutta tanımıyoruz. İsrail işgali karşısında duran tüm grupları, Gazze, Batı Şeria ve Kudüs’ü içine alan bir Filistin bayrağı altında toplamak istiyoruz” dedi.

Kassam Tugayları: Esir Takaslarında Gösterdiğimiz İnsani Muamele Dünya Genelinde Yankı Buluyor

Hamas’ın liderlerinden Halid Meşal, esir takasları sırasında Kassam Tugayları’nın esirlere gösterdiği insani muamele ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Meşal, ayrıca bu durumun dünya genelinde büyük bir ses getirdiğini belirtti. “Biz esir takasında bir Müslüman’ın nasıl davranması gerektiğini tüm dünyaya gösterdik. Sokaklardaki eylemleri Gazzeliler izliyor. Yalnız olmadıklarını görüyorlar. Özellikle sokaklar ABD ve Batı’yı korkutuyor. Gazze’ye filo imkanı varsa bu da yapılmalı” şeklinde konuştu. Meşal, Kassam Tugayları’nın insan haklarına saygı çerçevesinde hareket ettiğini bu durumun dünya kamuoyunu etkilediğini vurguladı.

HABER YORUM

1967 Sınırlarına baktığımızda, Siyonist  İsrail’in, on yıllar içinde nasıl bir yayılmacı politika izlediğini görebiliriz.

Hamas‘ın liderlerinden Halid Meşal’in sözlerine göre, 7 Ekim başlangıcı olmasaydı Mescid’i Aksa‘nın yıkılışı gerçekleşecekti. El-Hak bu tespit doğrudur. Siyonist İsrail’in “Vaad edilmiş topraklar” planının yanında, Mescid-i Aksa’yı yıkıp yerine Süleyman mabedini üçüncü kez inşa ederek tüm dünyayı buradan yönetme emelleri de vardır. Zaten bu “vaad edilmiş topraklar” planının da bir parçasıdır.

İşte bu sebeple İslam ümmeti, Hamas ve Kassam Tugaylarına minnet borçludur. Zira İslam ümmetinin izzet ve şerefi konumunda ki Mescidi Aksa, “Aksa Tufanı operasyonuyla” korunmuş kollanmıştır.

Şimdi soru şudur:

“Aksa Tufanı Operasyonunda” Hamas’a sahip çıkmayan ve desteklemeyen İslam ülkeleri yöneticileri, Başkenti Kudüs olan Filistin devleti kurulurken, davaya sahip çıkacaklar mıdır?

www.youtube.com

MİRAT HABER

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.