islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3626
EURO
34,7179
ALTIN
2.437,44
BIST
9.985,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

HALK OLARAK BİZ DE ÖNLEM ALABİLİRİZ

HALK OLARAK BİZ DE ÖNLEM ALABİLİRİZ
22 Eylül 2023 11:00
A+
A-

Önce haberi okuyalım:

{ By Euronews

Reel ücret, enflasyonu dikkate alarak hesaplanıyor. AB’de tarihi seviyelere yükselen enflasyon işçi ve memurların alım gücünü sarstı.

Avrupa’da enflasyonun tarihi seviyeleri görmesiyle reel ücret neredeyse tüm ülkelerde geriledi. Bu da işçi ve memurun alım gücünü düşürdü.

2022 yılının ekim ayında Avrupa Birliği’nde (AB) yıllık enflasyon yüzde 11,5 oldu. Bu son 40 yılın en yüksek enflasyon oranı olarak kayıtlara geçti.

AB’de sıra dışı şekilde yükselen enflasyon işçi ve memurların alım gücünü sarstı çünkü gerçek ücretler neredeyse tüm ülkelerde düşüş gösterdi.}

SÖMÜRÜ DÜZENİ AYNI

Ülkelerin ve ülkemizin yönetim zaafları var. Ama Kapitalizmin egemen kıldığı  “Borca dayalı para sistemi ve faize dayalı ekonomi” aynı.  Aynı sebepler aynı sonuçları

doğurduğundan ülke olarak biz de nasibimizi alıyoruz. Ama bunu anlatmaktan da aciziz.

Pahalılıktan bunalan halk olarak bazı tedbirler alabiliriz.

Mesela elektrik, su, giysi gibi bazı tüketimlerimizi azaltabiliriz. Mümkün olabildiği ölçüde sempt pazarlarını marketlere tercih edebiliriz. Sigara ve hazır yemek almak gibi alışkanlıklarımızı terk edebiliriz. Kilo işi değil tane işi almayı deneyebiliriz. Başkaları yaptığı için yaptığımız bazı adetlerimizi  bırakabiliriz. Ucuzlayan sebzelerin konservesini yapabiliriz. Misaller çoğaltılabilir.

Bir de  Peygamberimiz Hz. Muhammed’in “iktisada riayet eden yani dengeli ve  kanaatkâr harcama  yapan  fakir düşmez,” buyurduğunu unutmamalı ve hayatımıza rehber edinmeliyiz.

 

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.