islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5559
EURO
34,8662
ALTIN
2.425,23
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
25°C
İstanbul
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

Hamas: Teslimiyet Karşılığı Ekonomik Yardıma Red

Hamas: Teslimiyet Karşılığı Ekonomik Yardıma Red

Mirat Haber Ajansı

Hamas, grubun üst düzey liderleri ve seçilmiş eski cumhurbaşkanı İsmail Haniye’ye göre, silahlı kanadının lağvedilmesi ve İsrail’e yönelik politikasını değiştirmesi karşılığında Gazze Şeridi’nde çeşitli ekonomik projeler yürütülmesi yönünde ABD’nin yüklü teklifini reddetti. Teklif, ABD Başkanı Donald Trump’ın Yüzyıl Anlaşması olarak bilinen Ortadoğu barış planı kapsamında yapıldı. Haniye, Hamas’ın Filistin’den, silahlarından, direnişinden, dönüş hakkından ve Kudüs’ten para karşılığı vazgeçmeyeceğini söyledi. Eski başbakana göre ABD ve İsrail aracıları Gazze Şeridi’nde havaalanı, liman ve diğer ekonomik projeleri inşa etmek için 15 milyar dolarlık yardım teklif etti.

Teklifin önkoşulu Gazze’yi yöneten Hamas’ın Filistin direnişine son vermesi ve Gazze Şeridi’ni Filistin ulusal hareketinden ayrı tutmasıydı. Hamas, İsrail’in var olma hakkını kabul etmeye karşı çıkıyor ve Akdeniz’den Ürdün Nehri’ne kadar tüm toprakların yanı sıra Filistinlilerin sürüldükleri eski evlerine dönme ve İsrail tarafından hapishanede tutulan tüm Filistinli mahkumların serbest bırakılmasını talep etmeye devam ediyor. Bir boyun eğmenin Batı Şeria ile Gazze Şeridi arasındaki ayrılığın başlangıcı olacağını vurguluyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.