Gündem

Hazreti Peygamber ve Şehir

Hazreti Peygamber ve Şehir adlı estetik ve güzel bir baskı ile sadece Dost – İslam’a Hizmet Ödülleri takdim gecesi hatıra kitabının 18. sayısı olarak basılmıştır. Satışa sunulmayan bu kitap gözlere hoş gelmekte ve kitaplığı süsleyeceği gibi içeriği de ruhlara iyi gelecektir. Hazreti Peygamber ile şehir arasındaki bağı ve buna dayalı şehir meselesini farklı boyutları ile ele alan kitap hem göze ve hem ruha hitap etmektedir.

Takriz yazısında Cemalnur Sargut hanımefendi, Şehir, “İnsan vücudu” demek aslında. Birçok mutasavvıf şehri vücut olarak anlamışlar ve kurgulamışlar. Bunu da Peygamber efendimizin Medine’ye teşrifi ile izah etmişler. Demek ki, vücut şehirlerinin de medenileşmesi için kalbin tahtında Peygamber’in manasının oturması lazım.

İslam Şehrinin Temel Özellikleri üzerine Şevket Yıldız, Tevhidin Son ve En Büyük Peygamberinin Medinesi ve Şehir Mustafa S. Küçükaşçı, Yesrib’den Medineye: İslam Şehrinin Oluşumu Üzerine Tahsin Görgün hoca, İslam Felsefesinde Şehir Kavramı: Hakikat Bilgisinin Somutlaşması Ömer Türker, İstanbul’un Fetihten Sonraki Dönüşümünde Külliyelerin Etkisi Üzerine Bir Deneme Sadettin Ökten gibi kitapta yazıları bulunan bazı başlıklar ve yazarlarıdır.

Bu kitap Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı ile TÜRKKAD Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şubesi tarafından ortaklaşa olarak Nefes Yayınevi’ne hazırlatılmıştır. 1500 adet basılmıştır ve satışa sunulmamıştır.

Büyük boy ve konu ile bağlantılı bolca görsel paylaşımlar var kitapta… Okumayı kolaylaştıran ve kendi alanında önemli isimler var. Okunması gereken bir kitap satışa sunulmaması bir eksiklik olarak düşünülmelidir.

Sufi bakışın felsefi bakış ile harmanlandığı şehir ve medeniyet ile din ve şehrin oluşumu, nübüvvetin önemi ve İslam şehirleri gibi temel konulara değinilmiştir.

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da “İmparatorluk Vatandaşları” Yargı Karşısında

Almanya'da "İmparatorluk Vatandaşları" Yargı Karşısında Almanya'da Stuttgart, Frankfurt ve Münih'te yargılanan "İmparatorluk Vatandaşları" örgütü üyeleri,…

7 saat ago
  • Gündem

KFC’YE BOYKOT DARBESİ

KFC'YE BOYKOT DARBESİ KFC, Malezya'da 108 Şubesini Geçici Olarak Kapattı: Boykot Darbesi! Malezya'da, İsrail'in Gazze'ye…

7 saat ago
  • Gündem

Muğla Seydikemer’de İnovatif Tarım: Pilotun Topraksız Çilek Üretimi

Muğla Seydikemer'de İnovatif Tarım: Eski bir yolcu uçağı pilotu Kadrican Pehlivan, modern tarım teknikleriyle dikkat…

8 saat ago
  • Gündem

Gazze’de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor

Gazze'de Aylar Sonra Bile Enkaz Altından Ceset Çıkartılıyor Gazze'de aylar önce enkaz altında kalan sivillerin…

9 saat ago
  • Gündem

AMERİKA’DA ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ AYAKTA

ABD'de Gazze protestoları: Hangi üniversitelerde eylem var, öğrenciler ne talep ediyor? Öğrenciler, üniversitelerin İsrail'in Gazze'deki…

11 saat ago
  • Gündem

HAYATIN ANLAMINI BURÇLARDA ARAMA ÇARESİZLİĞİ

İnsan hayatının anlamı nedir? Hemen hemen her insan bu soruyu sorar. Ama başta ateistler ve…

12 saat ago