islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Hazreti Peygamber ve Şehir

Hazreti Peygamber ve Şehir
4 Temmuz 2022 11:40
A+
A-

Hazreti Peygamber ve Şehir adlı estetik ve güzel bir baskı ile sadece Dost – İslam’a Hizmet Ödülleri takdim gecesi hatıra kitabının 18. sayısı olarak basılmıştır. Satışa sunulmayan bu kitap gözlere hoş gelmekte ve kitaplığı süsleyeceği gibi içeriği de ruhlara iyi gelecektir. Hazreti Peygamber ile şehir arasındaki bağı ve buna dayalı şehir meselesini farklı boyutları ile ele alan kitap hem göze ve hem ruha hitap etmektedir.

Takriz yazısında Cemalnur Sargut hanımefendi, Şehir, “İnsan vücudu” demek aslında. Birçok mutasavvıf şehri vücut olarak anlamışlar ve kurgulamışlar. Bunu da Peygamber efendimizin Medine’ye teşrifi ile izah etmişler. Demek ki, vücut şehirlerinin de medenileşmesi için kalbin tahtında Peygamber’in manasının oturması lazım.

İslam Şehrinin Temel Özellikleri üzerine Şevket Yıldız, Tevhidin Son ve En Büyük Peygamberinin Medinesi ve Şehir Mustafa S. Küçükaşçı, Yesrib’den Medineye: İslam Şehrinin Oluşumu Üzerine Tahsin Görgün hoca, İslam Felsefesinde Şehir Kavramı: Hakikat Bilgisinin Somutlaşması Ömer Türker, İstanbul’un Fetihten Sonraki Dönüşümünde Külliyelerin Etkisi Üzerine Bir Deneme Sadettin Ökten gibi kitapta yazıları bulunan bazı başlıklar ve yazarlarıdır.

Bu kitap Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı ile TÜRKKAD Türk Kadınları Kültür Derneği İstanbul Şubesi tarafından ortaklaşa olarak Nefes Yayınevi’ne hazırlatılmıştır. 1500 adet basılmıştır ve satışa sunulmamıştır.

Büyük boy ve konu ile bağlantılı bolca görsel paylaşımlar var kitapta… Okumayı kolaylaştıran ve kendi alanında önemli isimler var. Okunması gereken bir kitap satışa sunulmaması bir eksiklik olarak düşünülmelidir.

Sufi bakışın felsefi bakış ile harmanlandığı şehir ve medeniyet ile din ve şehrin oluşumu, nübüvvetin önemi ve İslam şehirleri gibi temel konulara değinilmiştir.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.