HDP’li Güzel’in Fezlekesi 2 Aya Hazır

PKK’lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması için yargı süreci başladı. Komisyon toplandı, fezlekedeki delil ve belgeleri incelemesi için Hazırlık Komisyonu kuruldu. Komisyon Başkanı Bekir Bozdağ, “Karar 1,5-2 ay içinde açıklanır” dedi.

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan düzenlenen iki dokunulmazlık fezlekesini görüşmekler başladı.

Düzenlenen fezlekeleri incelemek üzere Hazırlık Komisyonu kurulup üyeleri seçildi. Komisyon, başkanı ve sözcüsünü seçerek görevine başlayacak. AK Parti’den 3, CHP ve HDP’den birer kişi olmak üzere 5 kişiden oluşan Hazırlık Komisyonu’nun 1 aylık çalışma süresi olacak.

YENİ BİLGİ VE BELGELER GELEBİLİR

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Bozdağ, “Hazırlık Komisyonu’na yazışma yetkisi vereceğiz. Dosyaya yeni bilgi, belge ve ekler gelebilir. Onları da gördükten sonra komisyonumuz detaylı değerlendirmeleri rapor üzerinde yaparsa hem sıhhatli, hem doğru, hem de daha hızlı karar almış olabiliriz. Son söz her zaman savunmanındır. Öyle umuyorum ki Karma Komisyon, yaklaşık 1,5-2 ay içinde çalışmalarını tamamlayacak ve kararını raporla kamuoyuna açıklayacak” ifade etti.

PKK’lı teröristle fotoğrafları gündeme düşen HDP vekili Semra Güzel’in dokunulmazlık dosyası hakkında açıklama yapan Bozdağ, ‘Bir buçuk iki ay içerisinde komisyon çalışmalarını tamamlayacak ve kararını açıklayacaktır.’ diye konuştu.

Recent Posts

  • Ekonomi

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR

BÜYÜK BORÇLAR BIRAKMIŞ BELEDİYELER İNCELENMELİDİR AK Parti’nin iktidara geldiği ilk dönemlerde adil ve üretken bir…

4 saat ago
  • Gündem

BEDAVA İNCİL TEHLİKESİ

Bedava İncil Tehlikesi 18 Nisan 2024 tarihinde sitemizde yayınlanan haberimizde, Devlet-i Aliyye Ocakları Bilecik İl…

5 saat ago
  • Gündem

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor

Gazzeli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor Gazze'deki Filistinli Çocuklar Savaşın Gölgesinde Eğitim Mücadelesi Veriyor…

6 saat ago
  • Gündem

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı

Ata Tohumlarıyla Yetiştirilen 350 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı. Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde, belediyenin başlattığı ata…

7 saat ago
  • Gündem

DUADAN KORKAN KEMALİST NİKAH MEMURU

Duadan Korkan Kemalist Nikah Memuru "Duadan korkulur mu?" demeyin. Kemalist kafalar ve jakoben laiklik ile…

8 saat ago
  • Gündem

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı

İsrail Ordusu, Gazze’nin Refah Bölgesine Kara Saldırısı Başlattı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde gerginliği artıran bir…

9 saat ago