islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

HDP’li Güzel’in Fezlekesi 2 Aya Hazır

HDP’li Güzel’in Fezlekesi 2 Aya Hazır
21 Ocak 2022 11:36
A+
A-

PKK’lı teröristle fotoğrafları çıkan HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması için yargı süreci başladı. Komisyon toplandı, fezlekedeki delil ve belgeleri incelemesi için Hazırlık Komisyonu kuruldu. Komisyon Başkanı Bekir Bozdağ, “Karar 1,5-2 ay içinde açıklanır” dedi.

TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan düzenlenen iki dokunulmazlık fezlekesini görüşmekler başladı.

Düzenlenen fezlekeleri incelemek üzere Hazırlık Komisyonu kurulup üyeleri seçildi. Komisyon, başkanı ve sözcüsünü seçerek görevine başlayacak. AK Parti’den 3, CHP ve HDP’den birer kişi olmak üzere 5 kişiden oluşan Hazırlık Komisyonu’nun 1 aylık çalışma süresi olacak.

YENİ BİLGİ VE BELGELER GELEBİLİR

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Bozdağ, “Hazırlık Komisyonu’na yazışma yetkisi vereceğiz. Dosyaya yeni bilgi, belge ve ekler gelebilir. Onları da gördükten sonra komisyonumuz detaylı değerlendirmeleri rapor üzerinde yaparsa hem sıhhatli, hem doğru, hem de daha hızlı karar almış olabiliriz. Son söz her zaman savunmanındır. Öyle umuyorum ki Karma Komisyon, yaklaşık 1,5-2 ay içinde çalışmalarını tamamlayacak ve kararını raporla kamuoyuna açıklayacak” ifade etti.

PKK’lı teröristle fotoğrafları gündeme düşen HDP vekili Semra Güzel’in dokunulmazlık dosyası hakkında açıklama yapan Bozdağ, ‘Bir buçuk iki ay içerisinde komisyon çalışmalarını tamamlayacak ve kararını açıklayacaktır.’ diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.