islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.297,91
BIST
8.987,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Helvası da üretildi

Helvası da üretildi
25 Aralık 2017 13:45
A+
A-

Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği tarafından, mesir macununda yer alan 41 çeşit baharatın da kullanıldığı tahinli helva üretildi.

Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, gazetecilere yaptığı açıklamada, 21 Mart 2018 tarihinde başlayacak olan 478. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında bu yıl mesir macununda yer alan baharatlardan üretilen tahinli helvayı piyasaya sunacaklarını söyledi.

Mesir macununun yiyemeyen vatandaşlar için geçmişte bazı ürünlere takviye yaptıklarını, mesir macununun içinde yer alan 41 baharatı çayla, lokumla buluşturduklarını anlatan Tanık, şöyle konuştu:

“Bu yıl tekrar yeni bir ürünle halkımıza hizmet vermek için tahin helvasını mesirle buluşturduk. Tahin helvası da kış aylarında çok fazla tüketilen, kış aylarında sıcak tutan bir ürün. Tahin helvasını da yüzde yüz şekerden yaptık ve içinde yine geleneğe uygun olarak 41 çeşit baharatımızı aynı şekilde tahin helvasıyla buluşturduk. Tanıtımdan sonra satışa sunacağız.”

Tanık, dernek olarak ticari kaygıyla hareket etmediklerini, Manisa’yı ve mesiri tanıtıp, yeni ürünler çıkarmayı amaçladıklarını dile getirdi.

MESİR MACUNUNDA BULUNAN BAHARATLAR

Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Yavuz Sultan Selim’in eşi Ayşe Hafsa Sultan’ın yakalandığı amansız hastalığı iyi eden ve 41 çeşit baharattan yapılan şifalı mesir macunu, 478’nci kez Mart 2018’de Sultan Camisi’nin minare ve kubbelerinden halka saçılacak.

Mesir macununda karanfil, yenibahar, zencefil, galanga, karabiber, kırım tartar, kişniş, havlican, kebabe, hindistan cevizi, anason, hıyarşenbe, sakız, safran, ud-ül kahar, çöpçini, hardal, portakal kabuğu, tarçın, mirsafi, iksir, çivit, meyanbalı, kalemi barit, tiryak, sarı halile, kara halile, raziyane, kimyon, zerde çöp, tarçın çiçeği, Hindistan çiçeği, çörek otu, darı fülfül, ravent, limon tozu, kakule, sinameki, vanilya, topalak ve şeker yer alıyor.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.