islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
ALTIN
2.308,93
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Hindistan: “Müslüman Lider Korona Katliamı Yaptı”

Hindistan: “Müslüman Lider Korona Katliamı Yaptı”
19 Nisan 2020 13:14
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İslam düşmanlığı dalgasının giderek yayıldığı Hindistan’da ülkedeki 250 milyon civarındaki Müslümanların arasında etkin faaliyetler yapan Tebliğ Cemaati adlı bütün Güney Asya’ya yayılmış grubun liderlerinden Şeyh Saad Kandhalvi ve onunla birlikte olan diğer altı kişiye karşı cinayet teşkil etmeyen ölüme sebebiyet suçu yöneltildiği bildirildi. Bu suçlamanın, müritlerinin Korona virüsü tehlikesi ve hükümet uyarılarını göz ardı etmelerine karşı yaptıkları söylemin sonucunda olduğu zannediliyor.

Hindistan’ın çeşitli yerlerinden gelen koronavirüs vakalarının raporları toplantılarıyla bağlantılı olduğu için grup manşetlerdeydi. Hint medyası genel olarak Müslümanları, özellikle de bu grubu COVID-19’a karşı savaşta kötülük tarafı olarak resmediyor. Hindistan cumhuriyet savcıları daha önce başkent Yeni Delhi’nin kalbinde, Nizamuddin mevkiinde bir cemaat toplantısı düzenlemesinden dolayı Kandhalvi’ye dava açtı.

Delhi polisi açıklamasına göre, Mart ayında dini toplantıya katılan birçok kişi hastalığa yenik düştüğü için Hindistan Ceza Kanunu’nun 304. Fıkrasında yer alan cinayet olmayan ölüme sebebiyet suçu yöneltildi. Savcılar, Kandhalvi’yi başbakan Narendra Modi’nin kesin direktiflerine rağmen sosyal mesafe kurallarını ihlal etmekle suçluyor. Buna cevaben grup, demiryolunun ve ulaşım hizmetlerinin aniden iptal edilmesi nedeniyle insanların başkentte mahsur kaldığını söylüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.