islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
45,3998
EURO
53,3801
ALTIN
6.850,51
BIST
15.141,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
25°C
İstanbul
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C

Hindistan, Yüzlerce Müslümanı Sınır Dışı Etti

Hindistan, Yüzlerce Müslümanı Sınır Dışı Etti
A+
A-

Hindistan, Yüzlerce Müslümanı Yargılamadan Bangladeş’e Sınır Dışı Etti

Hindistan’ın doğusunda, Bangladeş sınırı yakınlarında yaşayan ve Bangladeş kökenli olduğu belirtilen yüzlerce Müslüman, herhangi bir yargı süreci olmaksızın Bangladeş’e sınır dışı edildiği bildirildi.

Bu sınır dışı etme kararı, insan hakları örgütleri ve aktivistler tarafından yakından takip ediliyor. Sınır dışı edilen kişilerin yasal haklarının ihlal edilip edilmediği, citizenship durumlarının ne olduğu ve bu uygulamanın uluslararası hukuk normlarına uygun olup olmadığı konularında endişeler dile getiriliyor.

Hindistan hükümetinden konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz gelmedi. Bangladeş tarafı da sınır dışı edilen kişilerin kabulü ve durumlarıyla ilgili bir bilgilendirme yapmadı.

Bu olay, Hindistan’ın özellikle citizenship yasası ve citizenship kayıtları konusunda devam eden tartışmalarıyla birlikte değerlendiriliyor. Ülkede son yıllarda citizenship ile ilgili yapılan düzenlemeler, Müslüman azınlık üzerinde ayrımcılık iddialarına yol açmıştı. Sınır dışı edilen kişilerin citizenshiplerinin yasal dayanağı ve bu kişilerin Bangladeş’e zorla gönderilmesinin ardındaki motivasyon merak konusu.

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.