islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2607
EURO
34,6753
ALTIN
2.403,12
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

HRW: Mısır 10 Günde 49 Kişiyi İdam Etti

HRW: Mısır 10 Günde 49 Kişiyi İdam Etti

Mirat Haber Ajansı

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Mısırlı yetkilileri, 49 kişiyi 10 günde idam ettikten sonra idam cezası alan tutukluların infazlarını derhal durdurmaya ve yeniden yargılamaya çağırdı. Eylemciler, Mısır’daki adil yargılamaların sistematik yokluğunun, özellikle siyasi davaların, her ölüm cezasını yaşam hakkının ihlali haline getirdiğini söylüyor. 3 ve 13 Ekim tarihleri ​​arasında Mısırlı yetkililer, ceza davalarında hüküm giymiş iki kadın, 32 erkeği ve 15 siyasi mahkumu idam etti. Bu siyasi tutuklulardan 13 Scorpion Hapishanesinin infaz bloğunda tutuluyordu ve burada yetkililerin söylediği, Eylül sonunda dört hapishane memuru ve dört tutuklu öldürüldü.

İnsan hakları grupları o zaman Scorpion’un ülkedeki en güvenli hapishanelerden biri olduğu göz önüne alındığında bir hapishaneden kaçmanın mümkün olup olmayacağı konusunda şüphe uyandırdı. Yetkilileri, gerçek ölüm nedenini ve mahkumların fiziksel olarak tasfiye edilip edilmediğini açıklamaya çağırdılar. İnfazlar, olanlara tanık olabilecek diğer mahkumlara bir uyarı ve memurların öldürülmesine misilleme olarak nitelendirildi. İki mahkumun ailesiyle konuşan avukata göre, dört mahkum memurları doğaçlama aletler kullanarak öldürdü. Sonra güvenlik güçleri bloğa girdiğinde diğer mahkumlar silah sesleri duydu. Mısır, Çin, İran ve Suudi Arabistan ile birlikte infaz ve idam cezalarında dünyanın ilk on ülkesinden biri. Abdül Fettah El Sisi’nin iktidara geldiği 2013 darbesinden bu yana Mısır’da idam cezaları arttı. İnfazlar genellikle işkence yoluyla uygulanan adaletsiz, toplu yargılamalar ve itiraflardan sonra uygulanmaktadır. Minya Ceza Mahkemesi, özellikle şok edici bir kararla, 2014 yılında aynı anda 500’den fazla kişiyi idama mahkum etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.