islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5615
EURO
34,9979
ALTIN
2.435,97
BIST
9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

HÜDA-PAR İLE DEVA’NIN BİRLEŞTİĞİ DOĞRU

HÜDA-PAR İLE DEVA’NIN BİRLEŞTİĞİ DOĞRU
4 Mayıs 2023 12:30
A+
A-

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Oğuzhan Uğur’un sunduğu Mevzular Açık Mikrofon programında soruları yanıtladı. Babacan, anayasanın 66. maddesindeki Türk vatandaşlığı tanımını değiştireceklerini açıkladı.

{ Babacan, “Şu anda bizim anayasamızda vatandaşlık tanımı çok dar ve dışlayıcı bir tanım. Anayasada şu an 40 yerde Türk kelimesi geçiyor. Ama vatandaşlık tanımıyla ilgili bizim çok daha kapsayıcı ve kucaklayıcı bir vatandaşlık anlayışına sahip olmamız gerekiyor. Kim o anayasayı okusa “Evet ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım” demesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. }

Bu haberi yerici bir yoruma yer vermeksizin veren ODA T, HÜDA-PAR’ın benzeri görüşlerini suçlamaktan geri durmamıştı.

PEKİ HÜDA – PAR NE DEMİŞTİ. ODATV’DEN NAKLEDELİM:

[ Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Sözcüsü Sait Şahin, “Mevcut anayasa ile Kürtlerin varlığı hala resmi bir dil ile inkar ediliyor. ‘Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür’ ifadesi Kürdün inkarıdır, bunun kaldırılması lazım.” dedi.

MİLLİYETÇİLİK MİKROPTUR

Kürt sorununun Jön Türk düşüncesine dayandığını belirten Şahin, Kürtleri inkar politikasının Cumhuriyet ile birlikte sistematik hale geldiğini şu sözlerle savundu:

Kürtler bu ülkede sorun değildi. Devlet, bu ülkede Kürtleri sorun haline getirdi. Batı’ya giden Jön Türk düşüncesindeki insanların milliyetçilik mikrobuyla Anadolu topraklarına, Osmanlı topraklarına dönmesinden sonra, devlet idaresinde geliştirmiş oldukları, milliyetçilik hastalığıyla Kürtleri inkar, Kürtleri dışlama, Kürtleri baskılama politikalarının Cumhuriyet’in kurulmasıyla birlikte sistematik bir hal alması, rejim politikasına dönüşmesiyle oluşmuş bir sorundur. Devletin soruna dönüştürdüğü Kürtler üzerinden, PKK da bir sonuç olarak ortaya çıkmıştır.”

Son dönemde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk * üzerinden yürütülen tartışmalarla ilgili soruyu da yanıtlayan Hüda-Parlı Şahin, Atatürk döneminin tartışılması gerektiğini söyledi.

“ATATÜRK TARTIŞILMALI”

Şahin, “Atatürk tartışılmalıdır, Atatürk tartışılmayacak bir kutsal değildir. Allah’ın dışında tartışılmayacak bir kutsal yoktur. Bize göre Atatürk’ün doğru tartışılması, Atatürk’ün pratiğinin, ideolojisinin, uygulamalarının döneminin tartışılmasıdır. Bugün canımızı yakan en can yakıcı sorunların temelinde Cumhuriyet’in kuruluş ideolojisi vardır. Türkçülüğe dayanan ve Kürtleri inkar eden, asimile etmeye çalışan anlayış sorgulanmalı” diye konuştu.

Şahin ayrıca programda çözüm sürecinin başlayacağına dair duyumlar aldığını da söyledi.]

YORUMUMUZ 

Doğru doğrudur, kimden gelirse gelsin. Bir hakikati  falanca söylerse Hak, filanca söylerse batıl olmaz. Ne idüğü belürsüz olan Medya etiği de buna onay vermez.

Cumhur İttifakı’nı da yermek amacıyla bu tür tutarsızlıklara girmek kişileri de kurumları da küçültür. Sonuçta yapılacak bir seçimdir. Millet layık olduğunu bulur.

Mirat Haberin Notu:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk” yok. Atatürk’ün de tercihiyle KAMÂL Atatürk var. Saygısız Atatürkçülere hatırlatıyoruz.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.