islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
44,1930
EURO
50,5631
ALTIN
7.133,73
BIST
13.092,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
10°C
İstanbul
10°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
12°C
Salı Az Bulutlu
12°C
Çarşamba Çok Bulutlu
10°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
10°C

Hukuk ve Demokrasi Karşıtı, 5816 Var Oldukça Tepki de Olacaktır

Hukuk ve Demokrasi Karşıtı, 5816 Var Oldukça Tepki de Olacaktır
A+
A-

 Hukuk ve Demokrasi Karşıtı…

5816 VAR OLDUKÇA TEPKİ DE OLACAKTIR

 

15 Kasım 2025 tarihli ODATV haberi şöyle:

[ Atatürk’e hakaret etmişlerdi: Karar verildi

Sosyal medyada Atatürk’e hakaret eden 20 hesaba erişim engeli getirildi, şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret içerikli paylaşımlarda bulunulduğu tespit edilen hesaplar hakkında çalışma başlattı. Yapılan sanal devriye ve adli bilişim incelemeleri sonucunda 20 sosyal medya hesabına erişim engeli kararı alındı.

Erişim engeli, Kars Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla uygulandı. Şüphelilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.]

 

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK YOK

Yukarıda sunulan haberden bağımsız olarak önce şu tespiti yapalım:

Gazi Mustafa Kemal Atatürk diye bir kişi yoktur. Var olan Kamâl Atatürk’tür. Batıcı kanlı devrimler yapan ikincisi, birincisine savaş açmış, resmi kayıtlardan düşürmüştür. Ölümünden evvel yaklaşık 4 yıl kullandığı resmi isim Kamâl Atatürk’tür.

Gazi ünvanı ve Mustafa ismi atılmış, Kemal de Kamâl’e çevrilmiş, Atatürk soyadı da çıkarılan iki kanunla alınmış ve korunmuştur.

Açıklanan bu gerçeği ilgili herkes bilmektedir.

İstiklal Savaşımızla alakalı görüldüğü için Gazi Mustafa Kemal Atatürk adı benimsenerek kullanılmış ama batıcı devrimciliği  anımsatan Kamâl Atatürk  ismi sevilmediği için Odatv gibi Atatürkçüler tarafından bile kasıtla  kullanılmamıştır. Ve de kullanılmamaktadır. Kamâl Atatürk Gazi Mustafa Kemal üzerinden pazarlanmıştır.

İSMET İNÖNÜ – DEMOKRAT PARTİ

İsmet İnönü tek adamlığı yıkarak Kamâl Atatürk’ü dışlamıştı. Onunla yaptıkları siyasi mücadelede başarılı olmak için Demokrat Parti, Kamâl Atatürk’ü öne çıkarmak amacıyla Anıtkabir’in inşasını hızlandırmış ve 31 Temmuz 1951’de 5816 sayılı yasayı çıkarmıştır.

2025 YILINDA BİLE

Ulaşım ve iletişimin geliştiği ve hukukun üstünlüğün genel kabul gördüğü 2025 yılında bile hâlâ anılan yasaya sığınılır, Kuzey Kore örneği korkuya dayalı şahsiyet pazarlaması yapılırsa doğal bir tepki olarak aşağılamanın da önüne geçilemez.

Bin yıllık tarihimizde 5816 sayılı koruma yasası benzeri bir yasa görülmüş müdür?

Şimdi soralım: Haklarında hakaret suçlaması yapılarak arananlar mı, yoksa korkutucu bir kanunla koruyup sevdirmek isteyenler mi suçludur? Hangisi ilkeldir?

Odatv  savunduğu hukuk ve demokrasi ilkeleriyle çatıştığının farkında mıdır? Hatırlatmak istedik.

Bu arada hatırladığımız bir ayeti de zikredelim:

İnsanların içinde Allah’tan başka ortaklar edinerek onları Allah’ı sever gibi seven kimseler bulunmaktadır. İman edenlerin Allah’a olan sevgileri ise daha güçlüdür. Zulmedenler, azabı gördüklerinde bütün kuvvetin Allah’a ait olduğunu ve Allah’ın azabının gerçekten çok şiddetli olduğunu anlayacaklarını keşke bilselerdi!” (Bakara 165)

EYMEN ERDEMLİ

 

İslami Haber ”MİRAT” – YouTube

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.