Husiler’den Suudi Arabistan’a Füzeli Saldırı

Suudi Arabistan, hava savunma sistemlerinin Husiler tarafından Riyad’ı hedef alan bir balistik füzeli saldırı olumsuz sonuçlandı.

Suudi Arabistan, hava savunma sistemlerinin Husiler tarafından Riyad’ı hedef alan bir balistik füze Suudi Arabistan hava savunma sistemi aracılığıyla etkisiz hale getirildi.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’nın Twitter hesabından yaptığı habere göre, Arap koalisyon güçleri Husiler’in Riyad’a gönderilen bir balistik füzenin Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafından etkitiz hale getirildi açıkladı.

Koalisyon Sözcüsü Turki el-Maliki de yaptığı açıklamada, İran tarafından desteklenen Husilerin Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a balistik füze gönderdiğini kaydetti.

Füzenin düşürülmesi sırasında şarapnel parçalarının şehirdeki bazı semtlere dağıldığını belirten Maliki, herhangi bir mal ve can kaybı olmadığını belirtti.

Ayrıca SPA Sana’dan hareket eden iki adet insansız hava aracının da Yemen toprakları içinde düşürüldüğünü ve Husilerin bu saldırganlık eylemleri için sivil mekanları kullandığı ifade edildi.

Akşam saatlerinde yine Suudi Arabistan’ın güneybatısındaki Hamis Muşayt kentine benzeri bir balistik füze saldırısı düzenlendiği ve hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.

Yemen’deki Arap koalisyonu, dün sabah saatlerinde yaptığı yazılı metinde, İran destekli Husilerin son 24 saatte silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) Suudi Arabistan’ı hedef alan 7 saldırı girişiminin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.

Öte yandan Husilerin askeri sözcüsü, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan’ın derinliklerinde geniş çaplı özel bir askeri operasyon gerçekleştirdiklerini ayrıntılarını yakında paylaşacaklarını belirtti.

Recent Posts

  • Gündem

Almanya’da Filistin Destekçisi Yasemin Acar’ın Dramı

Almanya'da Filistin Destekçisi Yasemin Acar'ın Dramı: Polisin Şiddeti ve Haksızlık Almanya'nın başkenti Berlin'de, Filistin'e destek…

6 saat ago
  • Gündem

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler

Namaz Kılan Öğrencilerin Etrafında Etten Duvar Ördüler Gazze Protestolarında Birleşen Kalpler ABD'deki üniversitelerde, Gazze'deki zulme…

7 saat ago
  • Gündem

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti

Yahudi Öğrenciler Filistin İçin Dua Etti İnsanlık İçin Birleşen Sesler Washington, ABD - George Washington…

8 saat ago
  • Gündem

İsrailli Bakandan Erdoğan’a Hadsiz Paylaşım

İsrailli Bakandan Erdoğan'a hadsiz paylaşım İsrailli Bakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Karşı Skandal İfadeler Kullandı: Türkiye'den Sert…

9 saat ago
  • Gündem

Lokanta ve Kafeler İçin Yeni KDV Düzenlemesi Resmen Yürürlükte

Lokanta ve kafelere yönelik KDV düzenlemesi, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla yürürlüğe girdi. Bu karar sektördeki…

10 saat ago
  • Makale

“BİR SOYKIRIM GÖRDÜM”

Operatör Doktor Taner Kamacı'nın Gazze şahitliği: ‘’Bir soykırım gördüm.'' Gençlik ve Spor Bakanlığı, Adana Gençlik…

10 saat ago