Gündem

HUZURLU KIRAATİYLE TANINAN KÂRÎ ABDULLAH KAMİL’İN VEFATI

ABD’nin New Jersey eyaletindeki İslami Tevhid Merkezi, Perşembe günü Mısırlı hatip Şeyh Abdullah Kamil’in 38 yaşında vefat ettiğini duyurdu.

Rahmetli, son yıllarda adeti olduğu üzere mübarek Ramazan ayında Amerika’da bulunan Müslümanlara teravih namazını kıldırmak için Amerika’ya gitti.

Tevhid Camii Facebook’ta yayınlanan ölüm ilanında, “Geçen yıl teravih namazlarını ve bu yıl bayram namazlarını kıldıran sevgili Şeyh Abdullah Kamil’in vefatını üzüntüyle duyuruyoruz. O, dünyaca ünlü bir Kur’an-ı Kerim hatibiydi. Tilaveti hepimiz için bir teselli ve ilham kaynağı oldu. Onun sesi kalbimizi Allah’ın sevgisiyle doldurdu. Bizler de her zaman Abdullah Kamil’in güzel kıraatini hatıramızda tutacağız” dediler.

Genç okuyucu ve şair, halk arasında YouTube’da yayınladığı bir dizi videoyla tanınıyordu; bu videolarda da ister güzel sesi, ister tatlı ilahileri, ister espri anlayışı taşıyan bazı videoları olsun her bir kıymet görüyordu.

Öte yandan âmâ olan Şeyh Abdullah, 1985 yılında Feyyum Valiliğine bağlı müşrik kabilelerin bulunduğu bir köyde dünyaya geldi ve çocukluk yıllarında Brain Yöntemi ile Kur’an-ı Kerim’i ezberledi.

2005 yılında Feyyum Üniversitesi Daru’l-Ulum Fakültesi’nden mezun oldu ve 2015 yılında el-Fecr uydu kanalında sunulan The Golden Obua adlı yarışmaya katıldı ve birinci oldu.

Şeyh Abdullah Kamil’in vefatının açıklanmasının ardından Mısır ve İslam dünyasındaki sosyal medya platformlarından neredeyse tamamı bu üzücü haberi verdiler .

El-Ezher Üniversitesi’nde Hadis Profesörü ve tüm Mısırlı ezbercilerin eski Şeyhi Dr. Ahmed İsa Al-Maasravi’nin yanı sıra meşhur kâri Meşâri Râşit el-Afâsi de dahil olmak üzere Arap dünyasındaki birçok ünlü vaiz ve hatip tarafından yas tutuldu.

İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.

Kaynak : El Cezire + Sanad Ajansı + Mısır Basını

https://www.aljazeera.net/news/2023/4/27/%D8%A7%D8%B4%D8%AA%D9%87%D8%B1-%D8%A8%D8%AA%D9%84%D8%A7%D9%88%D8%AA%D9%87-%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%B0%D8%A8%D8%A9-%D9%88%D9%85%D9%88%D8%A7%D9%82%D9%81%D9%87-%D8%A7%D9%84%D8%B7%D8%B1%D9%8A%D9%81%D8%A9

 

Recent Posts

  • Makale

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE)

PROFESYONEL ELEŞTİRMENİN SONU (RUSYA’DAN SEVGİLERLE) Rusya’da, gerçek anlamda ülke muhalefetine yeni anlamlar yükleyen batı güdümlü…

5 saat ago
  • Gündem

SULTAN VAHDETTİN HAİN DEĞİLDİR! (I)

Gelin bugün tarihin tozlu rafları arasında küçük bir gezinti yapalım… İdeoloji simsarlığı yapmadan… İşin gerçeği,…

14 saat ago
  • Makale

İSLAM GENÇLİĞİ TEBLİĞ VE MUSAB BİN UMEYR ÖRNEĞİ

Hucurat Suresinin on beşinci âyetinde işaret buyurulduğu üzere Müslüman için hayat, iman ve cihad’dır. Cihadın…

14 saat ago
  • Gündem

BAŞÖRTÜSÜNDEN VAZ GEÇME DENEYİMİ

Ayşe Böhürler  Yenişafak’ta yayınladığı” Başörtüsünden Vaz Geçme Deneyimi “ başlıklı yazısının son bölümünde  şöyle diyor:…

15 saat ago
  • Gündem

İKÇÜ’deki Gazze Çadırı İkinci Haftasını Tamamladı

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) öğrencileri, Gazze’de İsrail’in sivillere karşı sürdürdüğü ölümcül saldırılara karşı bir…

16 saat ago
  • Makale

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ!

İNSAN MİDESİYLE DÜZELTİLEMEZ! Kamu Yararına çalışan “Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği”ni zaman zaman ziyarete giderim.…

16 saat ago