islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5433
EURO
34,9184
ALTIN
2.430,06
BIST
9.709,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İbrahim Tatlıses kardeşe uyarı

İbrahim Tatlıses kardeşe uyarı

İbrahim Tatlıses 68 yaşında. Benden yedi yaş küçük. Benim Süleymaniye camii imam hatipliğim, kitaplarım ve konferanslarımla sağladığım bilinirliğim, 1985 yılında yayınladığım İslam’a Göre Cinsel Hayat isimli eserimle ülkemiz genelinde daha da arttığında, İbrahim Tatlıses de şöhretin zirvesinde bir sanatçıydı.

Ortak özelliğimiz seslerimizdi. Benim, içi yaklaşık beş dönüm olan Süleymaniye Camiinde yıllarca mikrofonsuz Cuma hutbeleri sunacak derecede davudi ve özellikli bir sesim vardı. İbrahim Tatlıses de Türk ve Kürt dünyasında kabul gören güçlü ve yakıcı bir sese sahipti.

Seslendiren: Şaban Doğan

O, sanatçı kişiliği yanı sıra ticari girişimciliği de ile de temayüz ediyor, dikkatleri çekiyordu.

Halk mûsikisinin güftelerini içselleştirememekle birlikte İbrahim Tatlıses’in dinlediğimde ruhumda dalgalanan muhrik nağmeleri, zaman zaman İbo Sov’u izlememe/dinlememe vesile olurdu.

Onu dinlerken, kudretini yansıtırcasına ses ve enstrüman tellerinde içimizi ısıtan, sızlatan ve ağlatan muhteşem ve mucizevi sesler yaratan Allah’ımıza ham ederek şöylece dua ederdim:

  • Allahım! Tabii konuşmaların bile ileri derecede zerâfet ve letâ­fet kazanacağı Cennet yaşamında, şaheser salonlarda, dev sa­natçıların hiçbir gözün görmediği enstrümanlar eşliğinde ve hiçbir kulağın işitmediği büyüleyici sesleriyle vere­cekleri mûsiki ziyafetlerini dinlemek isterim. Duamı kabul buyur Rabbim.

İbo Şov’u izleten/dinleten İbrahim Tatlıses’in özgün sesi, samimiyeti ve sade kişiliğiydi. O, programlarını, alacağı kültürel yardımlar ve seçerek davet edeceği gerçek sanatçılarla İslâm’ın da onaylayacağı ahlâkî bir düzeye çıkarabilirdi. Hakiki mûsiki ziyafeti  haline dönüştürebilirdi.

Sahip olduğu ses, sevgi ve şöhret nimetlerinin şükrü de bunu gerektiriyordu. Ama İbrahim Tatlıses ruha işleyen programlarını belden aşağısına hitabeden görüntülere boğdu. Programlarına şehevî duyguları hareketlendiren genç dansözler çıkardı. Rabbine isyan yoluna girdi.

Tam burada bir soru soralım. İbrahim Tatlıses’i 14 Mart 2011 de kim vurdu? Kim kısmen felç edip onu dokuz sene sahnelerden uzaklaştırdı?

Siz cevabı düşüne durun. Biz üç sene öncesine gidelim.

 Muhterem Kadir Topbaş kardeşimizin İBB başkanlığından alınışı üzerine ilgi çeken bir yazı yazdım. O yazıyı, olayların asıl sebeplerinin görülenden farklı olduğuna dikkat çekebilmek için yazmıştım. İbrahim Tatlıses ile bağlantı kurabilmemiz için yeniden sunuyorum:

https://www.cnnturk.com/turkiye/ali-riza-demircandan-topbasin-istifasiyla-ilgili-ilginc-iddia

Kadir Topbaş Niçin İstifa Ettirildi?

Kadir Topbaş niçin istifa etti? Etmediği ama ettirildiği görünür sebep olarak malum da…

Gerçek sebep ne? Bize göre hakiki sebep İSKİ’nin bankalaşmasıdır.

Siz Allah’ın insanlara bahşettiği suyu makul bir hizmet bedeli ile satabilirsiniz ve su parasını ödemeyen ve ödeyemeyen ayırımını yaparak abonelere caydırıcı bir mali ceza da verebilirsiniz. Ama bunu aylık 1.4 üzerinden günlük gecikme faizi ile tahsil edemezsiniz. Ederseniz İSKİ’yi bankalaştırırsınız.

Helâl-Haram tanır siyasiler olarak oy alacak sonra da insanların muhtaç olduğu bir kurumu bankalaştıracaksınız? Sizin zalim faizcilerden ne farkınız kalır? Faizi Müslümanlar uyguladığında Haram olan faiz Helâl mi oluyor?

İSKİ’yi İSKİBANK’a dönüştürürseniz barajlarda toplanan sular bentleri aşar ve taşar da sizi de makamınızdan söküp atar. Siz de kararın Ankara’da birileri tarafından verildiğini sanırsınız.”

Şimdi soruyu bir daha soralım:

İbrahim Tatlıses’i kim vurdu? Kim kısmen felç edip onu dokuz sene sahnelerden uzaklaştırdı?

İbrahim Tatlıses’in milyonların önüne çıkardığı dansözlerin oluşturduğu şehevî azgınlık kasırgalaştı ve İbo Şov’un altını üstüne getirdi. Kasırganın savurduğu taşlar da birilerinin silahında kurşuna dönüşerek İbrahim Tatlıses kardeşimizi vurdu, kısmen felç etti ama öldürmedi. Yaratana imanı onu ve sesini korudu.

Siz bu yorumu uçuk bulabilir ve doğrulamayabilirsiniz ama Rabbim özünü doğruluyor:

“Uğradığınız bütün belalar bizzat yaptıklarınız sebebiyle gelmektedir. Üstelik Allah pek çok günahlarınızı da bağışlıyor.” (Şûra, 42/30)

İbrahim Kardeş! Müslüman bir delikten iki defa sokulmaz. Aklınızı başınıza alınız. Değil dansözlere, mûsikiyi cinselliğini teşhir aracı yapan âr yoksunu sözde sanatçılara da yer vermeyiniz. Kardeşçe uyarıyorum:

Bir darbe daha gelirse kabir sabahında azaba uyanırsınız.

İnsan şöhretlendikçe yalnızlaşır, bilirim. Bu sebeple yardımcı olmak istedim ve isterim. Allah yardımcınız olsun.  

Ali Rıza Demircan

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.