islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5995
EURO
34,7919
ALTIN
2.496,49
BIST
9.444,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İktidarımız Sigara ve Nargile Dumanı Altında mı Kaldı?

İktidarımız Sigara ve Nargile Dumanı Altında mı Kaldı?

Verilen sözler, Cumhurbaşkanı’nın sigara karşıtı imajı ve seçim vaadlerinin aksine insanımız dünya nikotin mafyasının sömürüsü altında hastalıklı duman kültürüne teslim edildi

Türkiye ilk kez sigara karśıtı yasalarla Erbakan hükümetindeki otobüs ve kapalı yer sigara kanunuyla başladı. Ancak kapalı mekanlarda bu ihlal edildi, kanu uygulanmadı.

Bir yandan da Batı’da sigara terk edilmeye, sigara içmek bir zavallılık emaresi olarak görülmeye, mekanlarda sigara yasaklanmaya başladı. Batı rejimleri bunu önemseyerek sigarayı günlük yaşamdan uzaklaştırdı. Marlboro içen kovboy kayboldu, Amerika’da sigara içmek alt tabaka oldu.

AK Parti iktidara geldikten sonra Türkiye’de sigara içimi konusunda bazı adımlar atıldı. Vapurda yasaklandı. Kapalı yerde yasaklandı. Lokantada yasaklandı.

Fakat bu şimdilerde iyiden iyiye delindi. En kolay delme yolu, bahçe kavramını genişletme yoluyla oldu. Ülkemizde kafeler ve restoranların büyük bölümü, adına bahçe dedikleri, çoğu yasadışı, ama sonradan rüşvet ve kayırmayla izin alan, cam veya muşambayla kaplı mekanlarda çalışıyor. Normalde bütün kış kapalı bu mekanlar, açılır kapanır olduğundan açık hava kategorisine sokuluyor ve içlerinde fosur fosur sigara içiliyor.

Buna ek olarak mekanın ses çıkarmaması, hatta küllük koyması, sigara ihbarine yeterli müdahale olmaması ve yaygın sigaracı topluluk da eklenince yasanın hiç bir etkisi kalmadı. Sigara tüketiminde azalma olmadı.

Ama bir de buna “İslam Medeniyetimiz” altında pazarlanan nargile zehiri eklenince tamamen iş felakete döndü.

Nargile 1980 İhtilalinden sonra neredeyse ortadan kalkmış bir maddeydi. Ama 1990’ların sola özenen Bitirim Müslüman ve Yüzeysel İslami Entellektüel sahte kültürlerinin gelişimiyle, Çorlulu Ali Medresesi’nden başlayan bir nargile alışkanlığı hem de dini bir davranış olarak yayıldı. Bir yandan bu gidiş yürümez sohbeti yapılırken bir yandan da şişeden fırt çekilirdi.

Nargile AK iktidarda İslam Medeniyeti sahte akrabalık bağıyla yayıldı. Saygınlaştı. Toplumun her kesimine sirayet etti. Sadece bizde değil son 10 yılda Balkan Müslümanlarına da sirayet etti. Adım başı pis kokulu nargileciler peydahlandı, içinde mayışmış sözde Müslüman gençler boş boş bakıp, en fazla filanı tanıyorum falana ulaşabilirim sohbetleri yaptılar.

Nargileciler bir de kifayetsiz kültür bakanlarını etki altına alıp onları bunun turistik, otantik izne tabi olduğunu inandırdılar. Bunlarda her tür duman ve pis koku yasallaştı.

Nargilecide de sigaralı mekanda da Kuran-ı Kerim’den bahsedilmez. Ayetler ve Allah’ın sıfatları zikredilmez. Bu mekanlarda geyik, yani şeytani boş konuşmalar yapılır. Zaman öldürülür. Erkeklik, delikanlılık, iktidarlılık terk edilir, erkekte yumuşaklık kadında sertlik yaygınlaşır. Pislik cilde de elbiseye de sirayet eder. Allah’ın verdiği ömür hastalıklara kansere sunulur.

Fosut fosur sigara nargile mekan sohbeti bir tür satanist ayindir.

Nargilenin yeniden hem de daha güçlü geri gelmesi bizim marifetimizdir, bir AK Parti iktidarı hediyesidir. Tıpkı toplumda yaygınlaşan kumar gibi.

Sigarayı engelleyemedik ve bir de nargile çıktı.

Nerede kaldı Cumhurbaşkanımızın mücadelesi? Bu nasıl bir mücadele, bu nasıl tek vücut güçlü iktidar ki aile babasını hapse atmaya gücü yetiyor da bir nikotini dahi engelleyemiyor, uyanık camekanlı bahçe kafeye dur diyemiyor?

Anlı şanlı hocalar niye bundan 4 asır evvelindeki gibi sert çıkmıyor? Reis ve çevresi, sigara ve nargileye nasıl teslim oldu? Kendinden menkul bir müçtehid kendince laf etmeye kalkıp kadın iffetine tecavüz etti, eline yüzüne bulaştırdı. Başka da yok.

Neden gavurun 10 senede toplumdan kaldırdığı pisliği biz halledemiyoruz? Kendi iktidarımız da mı zamanla sigara ve nargilenin dumanı altında kaldı?

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.