islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4056
EURO
34,7963
ALTIN
2.435,16
BIST
9.955,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

IMF VE DÜNYA BANKASI DA ZENGİN ÜLKELERE ÇALIŞIYOR

IMF VE DÜNYA BANKASI DA ZENGİN ÜLKELERE ÇALIŞIYOR
19 Haziran 2023 15:11
A+
A-

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, gelişmekte olan ülkelerin, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasından yeterince yararlanamadığını belirterek bu kurumlara reform çağrısı yaptı.

Zengin ülkelerin fakir ülkelere göre IMF’den daha çok yararlandığını belirten Guterres, IMF ve Dünya Bankasının “tarihi yanlışlardan” dönmesi gerektiği değerlendirmesinde bulundu.

Guterres, salgın süresince, 772 milyon nüfusu olan G7 ülkelerinin IMF’den 280 milyar dolar aldığına, 1,1 milyar nüfuslu az gelişmiş ülkelere ise 8 milyar dolar tahsis edildiğine dikkati çekti.

Konuya ilişkin görüş bildiren Kriz Grubu BM Direktörü Richard Gowan da “Batılı hükümetler, Çin’in gelişmekte olan ülkelere borç verme konusunda gitgide daha etkili olduğunun farkında. Bu yüzden de IMF ve Dünya Bankasında reform yaparak yoksul ülkelerin borç için Pekin’e bel bağlamasını önlemek istiyorlar.” ifadelerini kullandı.  (Odatv.com !7 Haziran)

SÖMÜRÜ BANKACILIĞIN DOĞASINDA VARDIR

İster yerel ölçüde küçük, İster dünya ölçeğinde büyük olsun Bankacılığın doğasında fakir kişileri, kurumları ve ülkeleri sömürmek vardır.

Salgın süresince 772 milyon nüfusu olan G7 ülkeleri IMF’den 280 milyar dolar borç alırken , 1,1 milyar nüfuslu az gelişmiş ülkeler 8 milyar dolar alabildi.

Bu durum adaletsizliği de ortaya koymaktadır.

Ama biz İMF ile borç ilişkisine gir(e)meyen  fakir ülkelerin  aslında kaybetmediği,  üstelik kazandığı inancındayız. Çünkü İMF’den borç alıp da onların reçetelerini uygulayarak  problemlerini çözümlemiş ülke bilmiyoruz.

ALLAH KORUMAK İÇİN HARM KILMAKTADIR

Yüce Allah bütün varlıkların yaratıcısıdır. Onları rahmetiyle kuşatmaktadır. Bunun için de faizi/faize dayalı bankacılığı yasaklamıştır. Ülkemizin bu yıl ödeyeceği dış borçların yüzde kırk sekizini borçlarımızın  faizlerinin oluşturması gerçekten açıdır.

İnsanlara emredilen şirketleşme ve yardımlaşmadır.

Günümüzde insanlık faizle, uyuşturucu ile, ırkçılık, eşcinsellikle vs. ile de İslamsızlığın belalarını çekmektedir.

 

 

ETİKETLER: BM, DÜNYA BANKASI, IMF, Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.