islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5752
EURO
35,0138
ALTIN
2.432,68
BIST
9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İmran Han’dan “Vaziyeti Kurtarma” Ziyareti

İmran Han’dan “Vaziyeti Kurtarma” Ziyareti

Mirat Haber Ajansı

Pakistan Başbakanı İmran Khan’ın bu ay sonunda, vaziyeti kurtarma çabalarının bir parçası olarak nitelenen bir Malezya ziyareti yapması bekleniyor. İslamabad, geçen ay Suudi Arabistan ve diğer Arap ülkelerinin ev sahibi Malezya ile Türkiye, İran ve Katar liderlerinin toplanması konusundaki çekincelerini dile getirmesinin ardından geçen ay Kuala Lumpur zirvesinden uzak durmuştu.

Zirvenin amacı Müslüman ülkelerin karşılaştığı sorunları tartışmak ve ileriye dönük bir yol önermekti. Ancak bazı gözlemciler bunu, Malezya ve diğer benzer düşünen ülkelerin Suudi Arabistan ile diğer Körfez ülkelerini devre dışı bırakan yeni bir İslami blok yaratma girişimi olarak gördüler. Malezya Başbakanı Mahatir Muhammed bu iddiayı reddetmişti.

Resmi kaynaklar, Khan’ın ziyaretini Mahathir’i Pakistan’ın zirveden neden çıkardığını açıklamak için kullanacağına inandığını söyledi. İslamabad Türkiye’ye de durumu açıklamak ulaşmak için çaba sarf ediyor. Kaynaklar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayab Erdoğan’ın önümüzdeki ay Pakistan’a yapılması planlanan ziyaretinin iki ülke arasındaki güvensizliğin giderilmesine yardımcı olacağını belirtiyor.

İmran Han genel olarak İslam ülekelerini birleştirecek yaklaşımları kuvvetle desteklemesine ragmen Suuudi Arabistan’dan ciddi bir ekonomik yardım almakta. Suud yetkililerden gelen bu zirveden uzak durması yönündeki muhtemel isteklerine ekonomik sıkıntılar nedeniyle hayır diyemeyeceğinden bu Kabul ettiği varsayılmakta.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.