islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4620
EURO
34,6892
ALTIN
2.434,88
BIST
9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İngiliz Düşünce Kuruluşu IFS: Sosyal Yardımlar Yetersiz

İngiliz Düşünce Kuruluşu IFS: Sosyal Yardımlar Yetersiz
14 Ocak 2022 00:25
A+
A-

İngiliz düşünce kuruluşu Mali Çalışmalar Enstitüsü, ülkede dar gelirlilerin artan hayat pahalılığı noktasında desteklenebilmesi amacıyla İngiliz hükümetinin bu sene için planlanan sosyal yardım bütçesini yaklaşık 2 katına çıkarması gerektiğini ifade etti. Merkezi Londra’da bulunan IFS’den yapılan açıklamada, İngiliz hükümetinin bu sene için sosyal yardımlarda yüzde 3,1 seviyesinde artış planladığı, bunun dar gelirli nüfusun artan fiyatlar karşısında korunması için yetersiz kalacağı belirtildi.

Londra merkezli IFS’den yapılan açıklamada, hayat pahalılığının artması sonucu İngiliz hükümetinin bu sene için sosyal yardım bütçesini yüzde 6,1 artırarak sisteme ek 3 milyar sterlin daha aktarması gerektiği dile getirildi.

İngiliz hükümeti, sosyal yardımlarda bu sene nisan ayında yüzde 3,1 artış planlarken, söz konusu dönemde İngiltere Merkez Bankası, ülkede enflasyonun yaklaşık yüzde 6 seviyesinde olmasını bekliyor.

İNGİLTERE’DE ENFLASYON SON 10 YILIN ZİRVESİNE ÇIKTI

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi, Ekim ayında son 10 yılın en yüksek enflasyon oranı artışının yüzde 4,2’yle zirveyi gördüğünü kaydetti. Uzmanlar, fiyatlardaki en yüksek artışın elektrik, gaz, akaryakıt gibi enerji kaynaklarında görüldüğünü belirtti.

ONS, aynı zamanda konut ve ev hizmetlerindeki maliyetlerin 1 yılda yüzde 1.9 artış yaşadığını söyleyerek ülkede enflasyon oranını artıran diğer sektörlerin ise, eğitim, konaklama, mobilya, ev eşyaları ve restorancılık hizmetleri olduğunu ifade etti.

“FATURALAR 4 KAT ARTTI”

İngiltere’de enflasyon ve yaşam koşullarının daha da kötü olmasından şikayetçi olan vatandaş, aylık faturalarının bir önceki seneye göre neredeyse 4 kat arttığını belirtti. Alex adlı vatandaş, enflasyon artışının günlük hayata da yansıdığını görmeye başladığını ifade ederek en fazla artışın elektrik faturasında yaşandığını ve bu artışları da aylık ödemelerinde gördüğünü kaydetti. Alex “Aydan aya ödemelerim neredeyse yaklaşık yüzde 400 arttı. Elektrik faturası için her ay 50 sterlin öderken şimdi 200 sterlin ödüyorum.” açıklamasını yaptı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.