islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4470
EURO
34,7327
ALTIN
2.436,33
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İngiliz Yahudilerden İsrail’in Irkçı Londra Elçisi’ne Direniş

İngiliz Yahudilerden İsrail’in Irkçı Londra Elçisi’ne Direniş

Mirat Haber Ajansı

1.500 kadar barış yanlısı İngiliz Yahudisi, Boris Johnson hükümetini Tel Aviv’in Birleşik Krallık büyükelçisi olarak atanan eski İsrail İskan İşleri Bakanı Tzipi Hotovely’yi reddetmeye çağıran bir dilekçe imzaladı. Yahıdiler, elçinin ırkçı ve galayena getirici sözlemler konusunda korkunç bir geçmişe sahip olduğunu söylüyorlar. İngiliz Yahudi tolumunun işgale desteğini sona erdirmeye çalıştığını söyleyen bir kuruluş olan Na’amod, verilen dilekçeyi hazırladı. Tzipi Hotovely’nin değerlerinin ve siyasetinin İngiltere’de yeri olmadığını iddia ediyorlar. İngiltere hükümetinin görüşlerinin kabul edilemez olduğuna dair bir mesaj göndermesi ve büyükelçi olarak aday gösterilmesini reddetmesi çok büüyk bir olay olur.

Hotovely daha önce Yahudiler ve Araplar arasındaki evliliklere açıkça karşı çıkmıştı, İsrailli insan hakları aktivistlerine savaş suçluları olarak atıfta bulunmuştu ve Filistinlileri tarihi miras ya da İsrail’le bağlantısı olmayan hırsızlar olmakla suçlamıştı. İsrail, Hotovely’yi Haziran ayı ortasında İngiltere’nin yeni büyükelçisi olarak atadı ve bu yaz görevi Mark Markev’den devralacak. Hotovely, 2015 yılında İsrail’in dışişleri bakan yardımcılığına atanmıştı. Kudüs’teki bir konferansta, bu görevi üstlendikten sonra İsrail’in Dışişleri Bakanlığı’nı İsrail’i ilhak etmeye sürükleyen yerleşimci haklarının bir kalesine dönüştürdüğü için övünüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.