islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4708
EURO
34,5326
ALTIN
2.472,05
BIST
9.567,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

İngiltere Arap Ülkelerine Casus Hazırlıyor

İngiltere Arap Ülkelerine Casus Hazırlıyor

Mirat Haber Ajansı

Declassified UK adlı casusluk karşıtı sivil toplum örgütünün yaptığı bir araştırmada İngiliz istihbarat teşkilatlarının Suudi Arabistan, Mısır ve BAE’den üst düzey casusların eğitilmesini yürüttüğü ortaya çıktı. İç istihbarat MI5 ve dış istihbarat MI6 tarafından personel eğitimi bulgulara göre 2019’da 11 günlük Uluslararası İstihbarat Direktörleri Kursu sırasında yapıldı. Kursta Ürdün, Umman, Cezayir, Pakistan ve Afganistan’dan yetkililer de vardı. Declassified UK, İngiltere’nin Ortak İstihbarat Eğitim Grubu (JITG) tarafından Bedfordshire vilayetindeki bir ordu üssünde yürütülen yıllık casus eğitimlerinde aday belirlenmesinin oldukça seçici olduğu görülüyor. Kursa her ülkeden sadece bir casus seçildi. Etkinlikle ilgili tartışmalar, Durham Üniversitesi doktora öğrencisi Matthew Hedges’in bu etkinliğe dikkat çekmesinden sonra ortaya çıktı. Hedges, BAE’de 2018’de yaklaşık yedi ay boyunca casusluk suçlamalarından hapsedildi, İngiltere’nin BAE istihbarat memurlarını eğittiği gerçeğini kınamasından dolayı fiziksel ve psikolojik işkence gördü.

JITG kursu 2004 yılından bu yana düzenleniyor ve yabancı istihbarat teşkilatlarında kıdemli görevlerde bulunan veya zaten görev yapan casusları hedefliyor. Üst düzey İngiliz istihbarat personelinin programı yürüttüğü düşünülüyor. 11 günlük program, medyanın rolü, güvenlik politikası ve istihbarat paylaşımının zorlukları gibi çeşitli konuları kapsamaktadır. Ayrıca Savunma İstihbaratının şefi ve başkan yardımcısının konuşmalarını da içermekte. Geçmişte, İngiltere Savunma Bakanlığı, kursun en üst düzeyde istihbarat diplomasisi için önemli bir fırsat sağladığını ve tüm kıtalardan yüksek düzeyde ilgi çekmeye devam ettiğini iddia etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.