islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4208
EURO
34,6292
ALTIN
2.494,86
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

İngiltere’de Azınlıklar Korku Içinde

İngiltere’de Azınlıklar Korku Içinde
30 Aralık 2019 17:38
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Muhafazakar Parti 12 Aralık’ta İşçi Partisinin 203 sandalyesine karşı 365 sandalye kazanarak Başbakan Boris Johnson’a büyük bir parlamento çoğunluğu sağladı. Bu büyük seçim zaferi, etnik ve dini azınlıklarda bir endişe ve açık korku da oluşturdu.

Partiyi zaferinden dolayı kutlayanlar arasında, ırkçı ve şiddet yanlısı İngiliz Savunma Birliği’nin saldırgan sokak hareketinin kurucusu Tommy Robinson ya da ırkçı gazeteci Katie Hopkins gibi İngiltere’nin aşırı sağ kanadından bazı kötü şöhretli şahıslar da vardı. Bazı Muhafazakar milletvekilleri kendilerini Robinson ve Hopkins gibilerden uzakta tutmaya çalışsa da iktidar partisi için aşırı sağ desteği, Birleşik Krallığın dini ve etnik azınlık toplulukları arasında ırkçılık ve ayrımcılık endişelerini daha da körüklemekte.  

Johnson’ın gazete sütunlarında ve yıllara dayanan konuşmalarında ırkçı açıklamalar yapma geleneği, siyahi vatandaşları “gülen karpuzlar” tanımı ve daha yakın zamanda çarşaflı Müslüman kadınlara “mektup kutuları” demesi de bu endişeleri artıran unsurlardan.

Gazeteci, eşitlik kampanyacısı ve İşçi Partisi’nden belediye meclisi üyesi olan Shaista Aziz, seçim sonucunun toplumlarını korkuttuğu ve ne olacağı konusunda çok endişelendirdiğini ifade etti. Seçimden bu yana yüzlerce insan başlarına gelen ırkçılık ya da nefret suçlarıyla ilgili olanları paylaşmak üzere sosyal medya platformlarına başvurmakta. 2013 yılından bu yana polise bildirilen nefret suçlarının sayısı iki kattan fazla arttı.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.