islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

İNGİLTERE’DE DE PAHALILIK SON 45 YILIN ZİRVESİNDE

İNGİLTERE’DE DE PAHALILIK SON 45 YILIN ZİRVESİNDE
6 Mayıs 2023 10:00
A+
A-

Önce Euronews’in haberini okuyalım:

İngiltere’de gıda fiyatları geçen ay yıllık bazda son 45 yılın en sert yükselişini gösterdi.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) verilerine göre, ülkede bu yılın mart ayında enflasyon artışı yüzde 10,4’ten 10,1’e gerilerken gıda fiyatları geçen ay yüzde 19,2 artış kaydederek 1977 yılından bu yana en sert yükselişi kaydetti.

Ülkede bir önceki ayda (şubat) gıda ve alkolsüz içecek fiyatları yıllık bazda yüzde 18,2 artmıştı.

Enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmede bulunan ONS Başekonomisti Grant Fitzner mart ayında enflasyonun hız kesmesinde akaryakıt fiyatlarındaki düşüşün katkısının olduğunu belirtti.

Grant Fitzner, gıda fiyatlarının artışını sürdürmesiyle bu katkının büyük oranda ortadan kalktığını kaydetti.

Fitzner, küresel gıda fiyatlarının düşüş eğiliminde olduğunu hatırlatarak henüz bu düşüşün İngiltere’deki süpermarket zincirlerinin fiyatlarına yansımadığını belirtti.

YORUMUMUZ 

Gıda maddelerinde pahalılık yaşadığımız bir gerçek. Mazeret üretmeyelim. Gerekli önlemleri alma konusunda Ülkemiz olarak nerelerde hata edildiğini araştıralım. İktidar ve muhalefet olarak da ne yapmamız gerektiği üzerinde düşünelim.

Bu arada dünyada yaşananları da dikkate alalım ki pahalılık konusunda faydasız tartışmalara girip birbirimizi suçlamayalım. Böylece enerjimizi heba etmeyelim.

İşte Avrupa’nın en zengini sömürgeci İngiltere. Onlarda da hayat pahalılığı son 45 yılın zirvesinde.

Hulasa soğan da, et de önemlidir. Ama soyut eleştirilere değil somut önerilere muhtacız. Zira milletimizin basit mazeretlere ve temelsiz vaatlere aldanmayacak derecede gelişmiştir. Aldatmaya kalkışanlar aldanırlar.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.