Gündem

İNSAN DIŞKISI GİBİ HARAM KAZANÇLAR DA YENİLİP YEDİRİLEMEZ ?

Selamun Aleykum hocam. Geçtiğimiz günlerde medyada bir bilim adamı, bazı insanlara geçmişte zorla insan dışkısı yedirilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Bu konuda düşünceniz ve dinimizin hükmü nedir? İnsan dışkısı pis midir? Yenilir ve yedirilebilir mi?

İNSAN DIŞKISI YEDİRMEK İŞKENCEDİR…

Aleyküm selam…Peygamberlerin ve de Peygamberimizin idrarı ve dışkısı dahil insan idrarı ve dışkısı tam bir pisliktir. İslâm literatüründeki adıyla Necaset-i Ğalîze’dır /Hebaset’tir.

Habîs olduğu için de yenilmesi haramdır. Haram olan her bir işlemin yaptırılması gibi dışkı yedirilmesi de işkence olup ağır bir zulümdür. Mutlaka takibata uğratılması gereken büyük bir suçtur. (Bak. A’raf 157)

İnsan dışkısının yenilebileceği ve yedirilebileceği görüşü ancak bazı ateistler- deistlerce ve İslamî bilgi ve bilinç yoksunu ahmak kişilerce söylenebilecek bir iğrençliktir. Onların manen pislik olduklarını da Kur’ân’ımız bildirmektedir.

Ey İman edenler! Allah’a ortak koşanlar; deistler ve benzerleri pistirler/pisliktirler…” (Tevbe 28)

İnsan idrarı ve dışkısı bulaşmış elbiselerle  namaz da kılınamaz.

HARAM KAZAÇNLAR DA İNSAN DIŞKISI GİBİDİR

Burada asıl hatırlatılması gereken husus insan dışkısı gibi haram yollarla topluma zulmedilerek kazanılan paralarla alınan gıdaların da yenilemeyecek derecede pis oluşlarıdır. Örneğin faiz kazancı, içki-kumar ve fuhuş kazançları, ihale yolsuzlukları  ve zimmete geçirilen kamu malları ile alınan  gıdalar da yenilemeyecek ve yedirilemeyecek ölçüde pistirler.

Bunun içi bize yasaklanmışlardır:

“Ey iman edenler! Birbirinizin mallarını haksız yollarla yemeyin; ancak karşılıklı anlaşmaya dayalı bir alışveriş yahut hediye, miras, vasiyet, sadaka, mehir, tazminat gibi meşru yollarla elde edilen kazançlar hariç. Bununla birlikte, ilk bakışta karşılıklı anlaşmaya dayalı bir alışveriş gibi görünen, fakat aslında daha kurnaz ve güçlü olan tarafın, bilgi ve tecrübeden yoksun olan tarafı aldattığı ticari ve hukuki işlemler de haksız kazanç kapsamına girer. Çünkü bir kimsenin kendisine yapılan haksızlığı kabullenmesi, o işin zulüm olduğu gerçeğini değiştirmez.

Bir de, haksız yere cana kıyarak kendinizi öldürmeyin! Kendinizin ve başkalarının hayatını tehlikeye düşürecek, sağlığını tehdit edecek davranışlardan uzak durun! Unutmayın ki, bütün insanlar bir ailenin üyeleri, bir bedenin uzuvları gibidir. Bu bakımdan bir insanı haksız yere öldüren kişi, aslında kendi canına kıymış demektir. İşte Allah, bireysel ve toplumsal hayatınızda kötülükleri en aza indirerek huzurlu bir toplum oluşturmanızı sağlayacak evrensel yasaları size bildiriyor. Gerçekten Allah, size karşı son derece şefkatli ve merhametlidir. (Nisa 29)

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

Recent Posts

  • Makale

Kalk Selahaddin, Biz Yine Geldik!

Kalk Selahaddin, Biz Yine Geldik! 1917 yılında Şam’a giren İngiliz komutan Edmund Allenby, doğruca Selahaddin…

23 dakika ago
  • Gündem

Stockholm Üniversitesi Öğrencileri İsrail ile ilişkilerin Kesilmesi İçin Harekete Geçti!

Stockholm Üniversitesi öğrencileri İsrail ile ilişkilerin kesilmesi için eylem başlattı.. İsveç'in Stockholm Üniversitesi'ndeki öğrenciler, İsrail…

51 dakika ago
  • Makale

BU İZLEDİĞİMİZ ANA HABERLER Mİ?

BU İZLEDİĞİMİZ ANA HABERLER Mİ? Anne olduktan sonra hayatıma, izlediklerime, konuştuklarıma hatta yememe içmeme çok…

1 saat ago
  • Makale

TEMENNİ Mİ ÜMNİYYE Mİ

Bu da bir şeyi gönülde değerlendirip düşünmektir, takdir etmektir. Bu bazen tahmin ve zan ile…

2 saat ago
  • Ekonomi

İstanbul’da Suya Yüzde 36 ile 53 Oranında Zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam yapıldı. Kabul edilen teklifle birlikte İstanbulluların konutlarda…

2 saat ago