islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5940
EURO
34,8052
ALTIN
2.497,31
BIST
9.438,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İntihar Yaşı 15’e Düştü!

İntihar Yaşı 15’e Düştü!
21 Haziran 2022 12:15
A+
A-

Fransa’da koronavirüs salgınının ardından bir çok alanda sosyal hayatın değişikliğe uğraması ve sınırlanmasıyla birlikte genç bireylerde intihar vakalarında artış yaşandı. İntihar yaşının 15’e düştüğü ülkede 2020 yılına oranla 2021’de intihar oranı yüzde 40 artış gösterdi. Fransa’da bu vakalarının önlenmesi için hükümet tarafından ‘acil hat’ kullanıma sunuldu. Öte yandan ‘Phare Enfants-Parents’ isimli bağımsız kuruluş, okullarda ‘dert dinleme’ seansları ve odaları kurmak için harekete geçti.

Fransa’da yapılan bir araştırma, koronavirüs salgınının beraberinde getirdiği krizin gençleri asosyal ve depresif yaparak intihara yönlendirdiği, çok sayıda gencin yaşadığı depresif haller sonucunda yaşamına son vermeye çalıştığını ortaya koydu.

İNTİHAR YAŞI 15’E DÜŞTÜ
Koronavirüs salgınının gençleri sosyal aktivitelerden mahrum etmesi ve depresyona sürüklemesi sebebiyle 2021’de intihar oranı, 2020’ye göre yüzde 40 arttı. Ülkede intihar vakalarının yaş seviyesinin 15’e kadar düştüğü belirtildi. Araştırmada özellikle okul çağındaki gençlerin, sınav stresinin de etkisiyle depresyona girerek gelecek hakkındaki umutlarını kaybettiği belirlendi.

HÜKÜMET İNTİHARLARIN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ACİL HATTI HİZMETE ALDI
Ülkedeki kamu okullarına psikolojik destek sağlayan bağımsız kuruluş Phare Enfants-Parents, özellikle liselerde intihar olaylarının artması üzerine okullarda ‘dert dinleme’ seansları ve odaları kurmak için harekete geçti. Kuruluş ayrıca ebeveyn ve çocuklara yönelik çevrim içi ve telefonla da psikolojik destek veriyor. Öte yandan intihar vakalarının önlenmesi nedeniyle devlet tarafından acil hat kullanıma sunuldu.

 

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.