islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
ALTIN
2.440,09
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Irak hava üssüne roketler, ABD askeri zaiyatı

Irak hava üssüne roketler, ABD askeri zaiyatı
20 Nisan 2021 15:25
A+
A-

Irak ordusundan yapılan açıklamada, Bağdat’ın kuzeyindeki Balad’daki Irak askeri hava üssüne en az beş roket isabet ederek iki Irak askerini yaralandığı bildirildi.

Mirat Haber Ajansı

Irak ordusundan yapılan açıklamada, Bağdat’ın kuzeyindeki Balad’daki Irak askeri hava üssüne en az beş roket isabet ederek iki Irak askerini yaralandığı bildirildi. Güvenlik yetkilileri daha önce Katyuşa roketlerinin ABD’li müteahhitlerin bulunduğu üssün alanına düştüğünü ve herhangi bir can kaybının bildirilmediğini ifade etmişti. Pazar günü saldırıyı hemen hiçbir grup üstlenmedi, ancak bazı Iraklı yetkililerin İran tarafından desteklendiğini söylediği silahlı gruplar geçmişte benzer olayların olduğunu, iddia etti. ABD’li yetkililer, Bağdat’taki ABD Büyükelçiliği de dahil olmak üzere Irak’taki ABD tesislerine yönelik düzenli roket saldırılarından İran destekli milisleri sorumlu tutuyor.

Balad hava üssüne yapılan son saldırı, 4 Nisan’da, seyrek nüfuslu çevre bölgeye en az iki roket düştüğünde gerçekleşti. F-16 uçakları hava üssünde konuşlu ve orada Iraklı ve yabancı personel çalıştıran birkaç bakım şirketi var. Saldırı, patlayıcı yüklü bir dronun, ABD liderliğindeki koalisyon güçlerini kuzey Irak havaalanı yakınında hedef alarak büyük bir yangına ve bir binanın hasar görmesine neden olduktan birkaç gün sonra gerçekleşti. Olay, son haftalarda çoğunlukla Irak’taki ABD tesislerini hedef alan bir dizi saldırının sonuncusuydu. ABD Başkanı Joe Biden’ın Ocak ayında göreve gelmesinden bu yana, ABD askerlerini barındıran üsler de dahil olmak üzere, Amerikan çıkarlarına yönelik yaklaşık 20 bomba veya roket saldırısı gerçekleşti. Donald Trump’ın yönetimi altında 2019 sonbaharından itibaren onlarca kişi gerçekleşti. Amerikan kuvvetleri 2011’de Irak’tan çekildi, ancak grubun ülkenin kuzeyindeki ve batısındaki geniş alanları ele geçirmesinin ardından Irak’ın DEAŞ ile mücadeleye yardım etme daveti üzerine 2014’te geri döndü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.