Irak, yolsuzluk suçlamasıyla 58 yetkili hakkında tutuklama emri çıkardı

Irak Kamu Bütünlüğü Komisyonu (CPI), yolsuzlukla suçlanan 58 mevcut ve eski yetkili hakkında tutuklama emri ve celp çıkarıldığını duyurdu.

Mirat Haber Ajansı

Irak Kamu Bütünlüğü Komisyonu (CPI), yolsuzlukla suçlanan 58 mevcut ve eski yetkili hakkında tutuklama emri ve celp çıkarıldığını duyurdu. CPI yaptığı açıklamada, yargının geçen Mart ayında görevdeki ve eski yetkililer hakkında sekiz tutuklama emri ve 50 celp çıkardığını açıkladı. Irak parlamentosundaki bir milletvekili, eski bir milletvekili, eski bir bakan ve eski bir bakanlık müsteşarı hakkında tutuklama emri çıkarıldığını da sözlerine ekledi. Açıklamada, tutuklama ve tutuklama kararlarının mevcut ve eski valilerin yanı sıra mevcut ve eski yetkililer de dahil olmak üzere 25 devlet kurumunun icra direktörünün yanı sıra boş pozisyonları geçici olarak doldurmak için atanan birkaç hükümet çalışanını içerdiği belirtildi. Açıklamada, yerel meclislerin 22 üyesinin ve diğerlerinin de yetkililer tarafından arandığı kaydedildi.

CPI, sadece yolsuzluk davalarına karıştıklarını belirterek, ilgili tarafların isimlerinden veya kendilerine yöneltilen suçlamalardan bahsetmedi. Şubat 2020’de CPI, 2020’de 624 icra direktörünü çağırmanın yanı sıra eski ve mevcut bakanlar ve onların astları hakkında 82 celp ve tutuklama emri çıkarıldığını duyurdu. Büyük yolsuzluk dosyaları ve tutuklama emirlerini uygulama görevlerini başbakan başkanlığındaki özel kuvvete verdi. Uluslararası Şeffaflık Örgütü’ne göre Irak, dünyanın en çok yolsuzluk yapan ülkeleri arasında.

Recent Posts

  • Gündem

BM, Gazze’de İnsani Yardım Konvoylarına Ateş Açıldığını Duyurdu

BM, Gazze’de insani yardım konvoylarına ateş açıldığını duyurdu İsrail'in Gazze'ye Yönelik İnsani Krizi Derinleştiren Saldırıları…

7 saat ago
  • Gündem

YAPAY ZEKA İNSANLIĞI YIKIMA MI GÖTÜRÜYOR?

Yapay Zeka İnsanlığı Yıkıma Mı Götürüyor? Öğretim görevlisi Tuğba Öztürk, yapay zekayı ele aldığı yazısında,…

8 saat ago
  • Gündem

İzmir’de Nikah Memuru Skandalı: Dua Edene Müdahale Edip Müzik Açtırdı!

İzmir Karşıyaka'da nikah memuru, dua edilirken mikrofonu alıp müzik açtırdı. O anlara ilişkin görüntüler kısa…

9 saat ago
  • Gündem

Filistinliler Nereye Gidecek?

Filistinliler Nereye Gidecek?  İsrail Gazze şeridinde ki gerilimi arttırmaya devam ediyor. Refah kentine kara harekatı…

10 saat ago
  • Gündem

TIBBA SAYGIMIZ VAR AMA, AMASI DA VAR

Biz tıp insanlarının pek çoğunun kendi araştırmalarından çok başkalarının masa başında hazırladıkları bilgileri alıp sattıklarını…

12 saat ago
  • Gündem

DİYENET DUYURDU! KURBAN KESİM BEDELLERİ AÇIKLANDI

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt…

12 saat ago