islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5838
EURO
34,9974
ALTIN
2.457,47
BIST
9.784,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Irak, yolsuzluk suçlamasıyla 58 yetkili hakkında tutuklama emri çıkardı

Irak Kamu Bütünlüğü Komisyonu (CPI), yolsuzlukla suçlanan 58 mevcut ve eski yetkili hakkında tutuklama emri ve celp çıkarıldığını duyurdu.

Irak, yolsuzluk suçlamasıyla 58 yetkili hakkında tutuklama emri çıkardı

Irak Kamu Bütünlüğü Komisyonu (CPI), yolsuzlukla suçlanan 58 mevcut ve eski yetkili hakkında tutuklama emri ve celp çıkarıldığını duyurdu.

Mirat Haber Ajansı

Irak Kamu Bütünlüğü Komisyonu (CPI), yolsuzlukla suçlanan 58 mevcut ve eski yetkili hakkında tutuklama emri ve celp çıkarıldığını duyurdu. CPI yaptığı açıklamada, yargının geçen Mart ayında görevdeki ve eski yetkililer hakkında sekiz tutuklama emri ve 50 celp çıkardığını açıkladı. Irak parlamentosundaki bir milletvekili, eski bir milletvekili, eski bir bakan ve eski bir bakanlık müsteşarı hakkında tutuklama emri çıkarıldığını da sözlerine ekledi. Açıklamada, tutuklama ve tutuklama kararlarının mevcut ve eski valilerin yanı sıra mevcut ve eski yetkililer de dahil olmak üzere 25 devlet kurumunun icra direktörünün yanı sıra boş pozisyonları geçici olarak doldurmak için atanan birkaç hükümet çalışanını içerdiği belirtildi. Açıklamada, yerel meclislerin 22 üyesinin ve diğerlerinin de yetkililer tarafından arandığı kaydedildi.

CPI, sadece yolsuzluk davalarına karıştıklarını belirterek, ilgili tarafların isimlerinden veya kendilerine yöneltilen suçlamalardan bahsetmedi. Şubat 2020’de CPI, 2020’de 624 icra direktörünü çağırmanın yanı sıra eski ve mevcut bakanlar ve onların astları hakkında 82 celp ve tutuklama emri çıkarıldığını duyurdu. Büyük yolsuzluk dosyaları ve tutuklama emirlerini uygulama görevlerini başbakan başkanlığındaki özel kuvvete verdi. Uluslararası Şeffaflık Örgütü’ne göre Irak, dünyanın en çok yolsuzluk yapan ülkeleri arasında.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.