islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Irak’ta 70binTL İkinci Hanım Kredisi

Irak’ta 70binTL İkinci Hanım Kredisi

Mirat Haber Ajansı

Irak’ın Raşid Bankası’nın ikinci bir eş almak isteyen herhangi bir erkek devlet çalışanına 8.400$ (yaklaşık 70 bin TL) değerinde kredi vermeye başladığı bildirildi. Bankanın sözcüsü Emel el-Şuveyli, ikinci bir eşle evlenmek için insanlardan çok sayıda kredi talebi nedeniyle, RaşidBank’ın bunu isteyen herhangi bir çalışana kredi vermeye karar verdiğini söyledi. RaşidBank, ülke çapında 138’den fazla şubesi ile Irak’ın en büyük devlet bankalarından biridir. Beş yıl içinde geri ödenecek krediye hak kazanabilmek için, başvuru sahibinin ve ilk eşinin daha önce benzer devlet yardımları almamış olması gerekir.

Duyuru, sosyal medyada çeşitli tepkilerle karşılandı, özellikle birçok kadın hareketi onaylamadıklarını dile getirdi. Bazı kullanıcılar, Irak’ın finansal krizden geçtiği ve gençler arasında yüksek işsizlik oranlarına tanık olduğu bu dönemde bu teklife şaşırdıklarını da ifade ettiler. Devlet çalışanlarının maaşlarının ödenmesinde de bildirilen gecikmeler var. Banka kredinin “her iki cinse de” verildiğini söylese de, eylemciler bu tür kışkırtıcılığın yasallığını sorguluyor ve hatta bazıları bu açıklamayı kadınlara hakaret olarak nitelendiriyor. Kredi vererek evliliği teşvik etmenin, evliliği arzudan ve tam bir inançtan kaynaklanmadığını maddi cazibeler elde etmek için olduğu varsayılarak kadının haysiyetini bozan bir şey olduğunu söylüyorlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.