Gündem

İran, Suriye’ye Kara’dan Karaya ve Karadan Havaya Füzeler Yerleştirdi

İran, Suriye’yi kan gölüne çevirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yerel kaynaklardan aldığımız bilgilere göre terörizmle müttefik olan İran rejimi, Suriye’ye karadan karaya füzeler yerleştirdi.

İran dininin lideri Ayetullah Hamaney’e direkt bağlı olan  İran Devrim Muhafızları’nın Suriye’de bulunan Başta Hizbullah olmak üzere Fatımiyyun ve ve diğer şii terör gruplarına muhtelif karadan karaya füzeler gönderdiği ortaya çıktı.

Suriye’nin doğusunda rejimin kontrolü altındaki bulunan ve İran’a bağlı Şii teröristlerin de hakım olduğu  Rakka’nın doğu kırsalına yerel olarak yapılmış karadan karaya füzeler yerleştirmeye başladığı haberimiz, uluslararası medya tarafından da doğrulandı.

Diğre yandan El-Kuds El-Arabi gazetesi, milislerin Rakka’nın doğu kırsalındaki rejim güçlerinin bir dizi askeri noktasına yaklaşık 20 El-Mühendis füzesi yerleştirdiğini belirtti.

Havacılığın hedef almaması için füzelerin rejimin bayrağının kaldırıldığı noktalara dağıtıldığını da sözlerine ekledi.

Gazete, Deyrizor’dan Rakka’nın doğusundaki el-Sabkha kasabasına bir grup füzenin geldiğine dikkat çekti.

İran konusunda uzmanlaşmış araştırmacı Ziya Kaddur, milislerin bu sırada füze konuşlandırmasının bölgedeki Şii teröristler ile ABD askeri üsleri arasındaki gerginlikten sonrasına denk gelmesine dikkat çekiyor.

Kaddur, Füzelerin konuşlandırılmasının, milislerin Haseke şehrine bir grup insansız hava aracı konuşlandırmasıyla aynı zamana denk geldiğini vurguladı ve bu, İran’ın ABD ile gerginliği azaltma niyetinde olmadığını belirtti.

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, askeri nükleer projelerle ilgili olarak Tahran’a yönelik bir dizi yaptırımı yeniden kaldırdı.

Recent Posts

  • Makale

ALIN TERİ

Kim bakar emeğe, alın terine Gün gelir kenara atarlar seni Koyarlar vasıfsız şahsı yerine Kıytırık…

6 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak

Gazze Şeridi'nde Yitirilen Hayatlar: Acıyı Anlatmak Gazze Şeridi, yıllardır çatışmaların, acıların ve umutların yeri olmuştur.…

6 saat ago
  • Makale

EROL GÜNGÖR’ÜN KAYBI TÜRKİYE’NİN KAYBIDIR!

24 Nisan 1983 yılında vakitsiz ölümüne en fazla üzüldüğüm isimlerden birisi Erol Güngör (1938) Hoca…

6 saat ago
  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

1 gün ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

1 gün ago