islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
ALTIN
2.435,95
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

İran, Suriye’ye Kara’dan Karaya ve Karadan Havaya Füzeler Yerleştirdi

İran, Suriye’ye Kara’dan Karaya ve Karadan Havaya Füzeler Yerleştirdi

İran, Suriye’yi kan gölüne çevirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yerel kaynaklardan aldığımız bilgilere göre terörizmle müttefik olan İran rejimi, Suriye’ye karadan karaya füzeler yerleştirdi.

İran dininin lideri Ayetullah Hamaney’e direkt bağlı olan  İran Devrim Muhafızları’nın Suriye’de bulunan Başta Hizbullah olmak üzere Fatımiyyun ve ve diğer şii terör gruplarına muhtelif karadan karaya füzeler gönderdiği ortaya çıktı.

Suriye’nin doğusunda rejimin kontrolü altındaki bulunan ve İran’a bağlı Şii teröristlerin de hakım olduğu  Rakka’nın doğu kırsalına yerel olarak yapılmış karadan karaya füzeler yerleştirmeye başladığı haberimiz, uluslararası medya tarafından da doğrulandı.

Diğre yandan El-Kuds El-Arabi gazetesi, milislerin Rakka’nın doğu kırsalındaki rejim güçlerinin bir dizi askeri noktasına yaklaşık 20 El-Mühendis füzesi yerleştirdiğini belirtti.

Havacılığın hedef almaması için füzelerin rejimin bayrağının kaldırıldığı noktalara dağıtıldığını da sözlerine ekledi.

Gazete, Deyrizor’dan Rakka’nın doğusundaki el-Sabkha kasabasına bir grup füzenin geldiğine dikkat çekti.

İran konusunda uzmanlaşmış araştırmacı Ziya Kaddur, milislerin bu sırada füze konuşlandırmasının bölgedeki Şii teröristler ile ABD askeri üsleri arasındaki gerginlikten sonrasına denk gelmesine dikkat çekiyor.

Kaddur, Füzelerin konuşlandırılmasının, milislerin Haseke şehrine bir grup insansız hava aracı konuşlandırmasıyla aynı zamana denk geldiğini vurguladı ve bu, İran’ın ABD ile gerginliği azaltma niyetinde olmadığını belirtti.

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, askeri nükleer projelerle ilgili olarak Tahran’a yönelik bir dizi yaptırımı yeniden kaldırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.