Orta Doğu

İran’da Muhafazakar Günah Rehabilitasyon Merkezi Tartışması

Muhafazakar din adamları ve katı bir bakan yardımcısının rehberliğinde “günah rehabilitasyonu” için bir kliniğin reklamını yapan bir afiş, İran sosyal medyasında öfke ve alay konusu oldu.

“Futbol ve cinsel istek arasındaki ilişki hakkındaki teorisiyle tanınan dini akademisyen Seyyed Bashir Hosseini, klinikteki ‘rehabilitasyon uzmanları’ arasında yer aldı”
Bu cümleler, İranlı sosyal medya hesaplarında kullanıldı bugün hep.

Poster, 25 ders, dört çevrimiçi konferans, dört Soru-Cevap atölyesi ve günahkarlar için günlük bir kontrol listesinden oluşan 40 günlük bir rehabilitasyon programının reklamını yaptı.

Eleştirmenler, sosyal medyaya hızla yöneldi ve dini meselelerle ilgilenmeye yönelik iş temelli yaklaşımları nedeniyle programın organizatörlerini kınadı.

Tanınmış bir siyasi analist olan Abbas Abdi, Twitter’da “Dini ticarileştirmek, dini siyasallaştırmaktan gelir” diye yazdı . “Günümüzde, günahları nasıl durduracağını öğrenmek için, iyi bir miktar para ödemeli ve dini ünlülerin koştuğu bir ‘klinik’e gitmeli” diye ekledi.

Diğerleri İran’da dini programlar planlayan yetkililerle alay etti.

Bir kullanıcı, “Sanki uyuşturucu bağımlısı bir rehabilitasyon merkezi açıyor veya obez biri kilo vermek için diyet yapıyor. Siz baylar! Siz kendiniz günah işlemeye bağımlısınız” diye tweet attı .

Sert görüşlü gençlik ve spor bakan yardımcısı Vahid Yaminpour ve muhafazakar bir din adamı olan Amir Hossein Daryaei, klinikte rehabilitasyon uzmanı olarak adlandırılan iki uzmandı.

Üçüncü bir uzman, futbol ve cinsel arzu arasındaki ilişki hakkındaki teorisiyle tanınan dini bir akademisyen olan Seyed Bashir Hosseini’ydi.

Teorisine göre , libidoları yüksek ülkelerdeki insanlar daha iyi futbol oynuyor.

Recent Posts

  • Gündem

RAKICILAR MI ZAVALLI ZAVALLILAR MI RAKICI?

Alkollü içkilerin ve bunların başında rakının insan sağlığı için tehlike oluşturduğu bilinmektedir. Alkollü içkiler, yaralama…

4 saat ago
  • Gündem

Gazze Şeridi’nde Toplu Nikah Töreni Düzenlendi

Gazze Şeridi'nde Toplu Nikah Töreni Toplu Nikah Töreni Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırıları Altında Gerçekleşti Gazze…

5 saat ago
  • Gündem

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze’den Görüntüler

İsrail Saldırıları Altındaki Gazze'den Görüntüler Gazze Şeridi'nde İsrail'in Amansız Saldırısı ve Filistinlilerin Güçlü Mücadelesi Gazze…

5 saat ago
  • Makale

Gazze Konusunda “Duygu Ötesi Yaşayan İnsanlar”

Prf.Dr. Erol Göka ‘’İDE'de(İslam Düşünce Enstitüsü)" yapılan oturumda dünyada şahit oldukları binlerce zulme karşı, duyarsız…

5 saat ago
  • Gündem

Sait Çamlıca: Teknolojiyi Akıllıca ve Müslümanca Kullanın!

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Çekmeköy Şehit Ömer Halisdemir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle ‘Teknoloji…

6 saat ago