islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5696
EURO
34,9113
ALTIN
2.423,36
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

İran’da Muhafazakar Günah Rehabilitasyon Merkezi Tartışması

İran’da Muhafazakar Günah Rehabilitasyon Merkezi Tartışması

Muhafazakar din adamları ve katı bir bakan yardımcısının rehberliğinde “günah rehabilitasyonu” için bir kliniğin reklamını yapan bir afiş, İran sosyal medyasında öfke ve alay konusu oldu.

“Futbol ve cinsel istek arasındaki ilişki hakkındaki teorisiyle tanınan dini akademisyen Seyyed Bashir Hosseini, klinikteki ‘rehabilitasyon uzmanları’ arasında yer aldı”
Bu cümleler, İranlı sosyal medya hesaplarında kullanıldı bugün hep.

Poster, 25 ders, dört çevrimiçi konferans, dört Soru-Cevap atölyesi ve günahkarlar için günlük bir kontrol listesinden oluşan 40 günlük bir rehabilitasyon programının reklamını yaptı.

Eleştirmenler, sosyal medyaya hızla yöneldi ve dini meselelerle ilgilenmeye yönelik iş temelli yaklaşımları nedeniyle programın organizatörlerini kınadı.

Tanınmış bir siyasi analist olan Abbas Abdi, Twitter’da “Dini ticarileştirmek, dini siyasallaştırmaktan gelir” diye yazdı . “Günümüzde, günahları nasıl durduracağını öğrenmek için, iyi bir miktar para ödemeli ve dini ünlülerin koştuğu bir ‘klinik’e gitmeli” diye ekledi.

Diğerleri İran’da dini programlar planlayan yetkililerle alay etti.

Bir kullanıcı, “Sanki uyuşturucu bağımlısı bir rehabilitasyon merkezi açıyor veya obez biri kilo vermek için diyet yapıyor. Siz baylar! Siz kendiniz günah işlemeye bağımlısınız” diye tweet attı .

Sert görüşlü gençlik ve spor bakan yardımcısı Vahid Yaminpour ve muhafazakar bir din adamı olan Amir Hossein Daryaei, klinikte rehabilitasyon uzmanı olarak adlandırılan iki uzmandı.

Üçüncü bir uzman, futbol ve cinsel arzu arasındaki ilişki hakkındaki teorisiyle tanınan dini bir akademisyen olan Seyed Bashir Hosseini’ydi.

Teorisine göre , libidoları yüksek ülkelerdeki insanlar daha iyi futbol oynuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.